Oprescu a somat firmele să repare gropile în cinci zile, altfel le va asfalta cu armata

Primarul general Sorin Oprescu a somat, miercuri, reprezentaţii firmelor care se ocupă cu întreţinerea străzilor din Bucureşti să repare gropile în maximum cinci zile, altfel vor fi executate garanţiile financiare, iar gropile vor fi asfaltate de armată.

21 afișări
Imaginea articolului Oprescu a somat firmele să repare gropile în cinci zile, altfel le va asfalta cu armata

Oprescu a somat firmele să repare gropile în cinci zile, altfel le va asfalta cu armata (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Vă dau cuvântul meu de onoare că este ultima dată când vă rog să remediaţi gropile din Capitală, astfel încât să se circule civilizat", le-a spus Sorin Oprescu reprezentanţilor firmelor de construcţii prezenţi la întâlnirea de la Primăria Municipiului Bucureşti.

Edilul şef al Capitalei le-a spus că, având în vedere că în următoarele zile se anunţă temperaturi crescute, iar în perioada 15-22 februarie sunt previzionate ninsori, perioada optimă pentru repararea celor aproximativ 100 de artere din cele 500 administrate de municipalitate ar fi în următoarea săptămână, în maximum cinci zile.

Sorin Oprescu a precizat că a discutat şi anterior cu firmele care au în garanţie sau care se ocupă de întreţinerea arterelor problema reparării gropilor apărute după perioada de îngheţ, însă în teren a constatat că aceste lucrări nu au fost făcute.

Primarul Capitalei a atenţionat că, în cazul în care aceste gropi nu vor fi asfaltate, va încasa banii reprezentând "garanţia de bună execuţie a lucrărilor", care reprezintă cinci la sută din valoarea contractelor încheiate pentru refacerea străzilor. Oprescu a precizat că aceşti bani vor fi folosiţi la repararea efectivă a gropilor şi că va apela pentru acest lucru la ajutorul armatei.

Sorin Oprescu a precizat ulterior, într-un comunicat, că referirea la armată în cazul reparării gropilor din Capitală a fost făcută în sensul seriozităţii şi corectitudinii acestei instituţii "şi nu a fost o ameninţare".

"Referirea la armată a fost făcută în sensul seriozităţii şi corectitudinii acestei instituţii şi nu a fost o ameninţare, Primarul Capitalei considerând că cetăţenii municipiului Bucureşti merită atenţie şi respect. Având în vedere faptul că armata este instituţia cu cel mai mare grad de încredere la nivelul populaţiei, raportarea la aceasta a fost făcută în mod simbolic", se arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

Sursa citată precizează că primarul Sorin Oprescu a avut recent o întrevedere cu ministrul Apărării, Gabriel Oprea, în cadrul căreia s-au stabilit o serie de proiecte în domeniul construcţiior, care vor fi făcute publice la momentul definitivării lor.

La întâlnirea de la Primăria Capitalei au participat reprezentanţi de la cinci firme de construcţii, respectiv Eurovia, Euroconstruct, Tehnologica Radion, Delta şi Strabag.

Întrebaţi care este cauza exactă a apariţiei gropilor într-un timp foarte scurt, reprezentanţii firmelor de construcţii au arătat că "nu asfaltul este de vină, ci straturile de sub asfalturile reprezentând structura efectivă a arterelor".

"A trecut vremea când din reţetarul asfaltului puteau fi ciupite diverse cantităţi, pentru că suntem obligaţi să avem în dotare betoniere ultra performante atunci când ne prezentăm la licitaţie", a declarat reprezentantul firmei Eurovia, Dan Puşcaşu.

Dintre artele administrate de municipalitate, firma Delta trebuie să repare gropile de pe nouă străzi, Euroconstruct de pe 11 străzi, Eurovia de pe 21 de străzi, Strabag de pe nouă străzi şi Tehnologica Radion de pe 21 de străzi.

Primarul Sorin Oprescu a cerut, luni, Administraţiei Străzilor un inventar al gropilor formate pe arterele bucureştene, dar şi o întâlnire cu firmele care au în garanţie aceste străzi, pentru a stabili modul în care vor fi făcute reparaţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici