Oprişan cheamă oamenii la manifestările de ziua Unirii: "La Focşani s-a născut România"

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au fost invitaţi să participe, joi, la Focşani, la manifestările prilejuite de împlinirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române, care vor începe la ora 15.00, cu un concert susţinut de fanfara militară.

486 afișări
Imaginea articolului Oprişan cheamă oamenii la manifestările de ziua Unirii: "La Focşani s-a născut România"

Oprişan cheamă oamenii la manifestările de ziua Unirii: "La Focşani s-a născut România" (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax foto)

Invitaţii au mai fost trimise miniştrilor din Guvernul Ponta, dar şi preşedinţilor de consilii judeţene, iar până miercuri au confirmat prezenţa vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, ministrul Apelor, Lucia Varga, ministrul Apărării, Mircea Duşă şi ministrul delegat pentru învăţământ superior, Mihnea Cosmin Costoiu.

"Ca în fiecare an, Consiliul Judeţean Vrancea a lansat invitaţii oficiale către Preşedinţie, Guvern, ministere, preşedinţii partidelor parlamentare, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, preşedinţi de consilii judeţene pentru a participa la aceste manifestări. Toţi cei care vor răspunde invitaţiei noastre vor participa la evenimente deosebite care vor marca împlinirea a 154 de ani de la Unirea Principatelor Române. Prin organizarea acestor manifestări nu facem altceva decât să respectăm istoria şi simbolurile naţionale", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.

El spune că vrâncenii trebuie să vină "cu mic cu mare" la această sărbătoare pentru a arăta întregii lumi că Focşaniul "merită statutul de oraş al Unirii şi că aici s-a născut România".

La Focşani, manifestările vor începe la ora 15.00 în Piaţa Unirii, cu un concert susţinut de Fanfara Militară a Garnizoanei Focşani şi Corul Pastorala.

La ora 16.00 este programat un moment artistic despre Unirea de la 24 ianuarie 1859, susţinut de actorii Teatrului Municipal "Gheorghe Pastia", după care vor avea loc discursuri ale autorităţilor. La finalul manifestărilor cei prezenţi se vor putea prinde în Hora Unirii.

Evenimentul se va încheia cu un spectacol susţinut de ansamblul folcloric "Ţara Vrancei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici