Opt români, condamnaţi la închisoare în Singapore pentru retrageri ilegale din ATM-uri

Opt români, judecaţi pentru retrageri ilegale de bani din bancomate, folosind carduri clonate, au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între şase şi nouă ani de închisoare, de către instanţa din Singapore, relatează The Straits Times.

798 afișări
Imaginea articolului Opt români, condamnaţi la închisoare în Singapore pentru retrageri ilegale din ATM-uri

Opt români, condamnaţi la închisoare în Singapore pentru retrageri ilegale de bani din ATM-uri (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Cei opt (şapte bărbaţi şi o femeie) ar fi fost recrutaţi de o grupare infracţională internaţională, din Marea Britanie, România şi Singapore.

Anchetatorii au stabilit că românii au ajuns în Singapore, din Londra, pe 1 şi 2 iulie 2009, în două grupuri. Ei ar fi efectuat 59 de retrageri bancare folosind cardurile clonate în numai câteva ore de la aterizare.

Cinci membri ai grupării - Daniel Rus (23 de ani), Durdea Gheorghe Dumitru (25 de ani), Mihalca Bogdan Alexandru (23 de ani), Hermina Erdei (37 de ani) şi Cristian Ardelean (25 de ani) - au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare.

Marius Neagoe (33 de ani), Asandi Dirpes Alin (28 de ani) şi Valeriu Dumitru Gergian (25 de ani) au fost condamnaţi la câte nouă ani de detenţie.

Cuplul - Hermina şi Cristian - s-ar fi alăturat grupării în timp ce se aflau în luna de miere în Singapore.

Toţi au fost condamnaţi pentru utilizare de carduri false, fiind furate date de la titulari de conturi din Marea Britanie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici