Oraşul din România care va susţinute financiar cuplurile care doresc să facă fertilizare in vitro

Cuplurile infertile din Braşov vor fi susţinute financiar de autorităţi, începând de anul viitor, să facă fertilizare in vitro, în condiţiile în care natalitatea este într-o continuă scădere, în ultimii trei ani numărul de naşteri scăzând cu aproape 12%.

1260 afișări
Imaginea articolului Oraşul din România care va susţinute financiar cuplurile care doresc să facă fertilizare in vitro

Cuplurile infertile din Braşov vor susţinute financiar de autorităţi să facă fertilizare in vitro

Primarul George Scripcaru a declarat, miercuri, că în decembrie va propune Consiliului Local un proiect de hotărâre care prevede sprijinirea cuplurilor infertile din oraşul Braşov printr-un program de cofinanţare a procedurilor de fertilizare in vitro.

Edilul a spus că a avut, în ultima perioadă, o serie de discuţii cu reprezentanţii unei asociaţii care se ocupă de probleme de fertilitate cu privire la greutăţile pe care le întâmpină cuplurile care îşi doresc copii, dar nu reuşesc acest lucru.

”Având în vedere faptul că natalitatea la Braşov este într-o continuă scădere, ceea ce ne va crea mari probleme pe termen mediu şi lung, am luat decizia de a propune Consiliului Local să aprobe, pe lângă tichetele pentru nou-născuţi, şi demararea unui program de susţinere financiară a tratamentelor de fertilizare in vitro pentru cei care au domiciliul în Braşov, începând cu anul 2019”, a spus primarul.

Potrivit acestuia, vizaţi de proiect sunt cei care îşi doresc foarte mult să devină părinţi şi nu pot, respectiv cuplurile infertile cărora li s-a diagnosticat o afecţiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală.

Conform estimărilor făcute în momentul elaborării Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Braşov până în 2030, rata natalităţii în oraş va fi în continuă scădere. Conform analizei pe ultimii 3 ani - 2015, 2016, 2017 - numărul de naşteri din 2015 până în 2017 a scăzut cu aproape 12%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici