Orban impune masca în aproape toată ţara

  • CNSU a adoptat, luni seară, decizia care scade pragul pentru mască
  • Se va purta mască în aer liber unde rata de infectare depăşeşte 1,5 la mia de locuitori
  • Până acum, masca era obligatorie după pragul de 3 la mia de locuitori
  • 35 de judeţe au depăşit deja pragul de 1,5
1856 afișări
Imaginea articolului Orban impune masca în aproape toată ţara

Orban impune mască în aproape toată ţara

Aproape toată ţara va fi acoperită de mască. După ce a spus că bolnavii sunt de vină pentru că România este fruntaşă în privinţa numărului mare de morţi de Covid-19, acum Ludovic Orban vrea ca aproape toată ţara să poarte mască.

Adică în toate judeţele în care rata de infectare depăşeşte 1,5 la mia de locuitori.  

În hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se arată că, dacă o rată dintr-un judeţ nu depăşeşte 1,5, însă acolo este o localitate care are peste această valoare, doar în acea comunitate se va purta masca.

„Vom propune introducerea portului măştii în spaţii deschise în toate judeţele - pentru a nu mai fi diferenţierea pe localităţi. Pur şi simplu, vom introduce obligaţia portului măştii în judeţele care depăşesc rata de infectare de 1.5”, a declarat premierul Orban. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici