Ordonanţe de reţinere pentru opt dintre membrii grupării Ghenosu

Opt persoane care fac parte din grupul infracţional condus de liderul lumii interlope din Dâmboviţa, Florin Nicolae Ghinea, zis "Ghenosu", au fost reţinute de procurorii DIICOT Ploieşti sub acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat, şantaj, proxenetism şi spălare de bani.

158 afișări
Imaginea articolului Ordonanţe de reţinere pentru opt dintre membrii grupării Ghenosu

Ordonanţe de reţinere pentru opt dintre membrii grupării Ghenosu (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit procurorului şef al DIICOT Ploieşti, Ionuţ Botnaru, în total au fost audiate 20 de persoane, între care şi "Ghenosu" şi mama acestuia, iar procurorii au emis ordonanţe de reţinere pentru opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 25 si 37 de ani, toţi din Targovişte, membri ai grupării infracţionale conduse de Florin Nicolae Ghinea.

Cei opt bărbaţi au fost reţinuţi sub acuzaţiile de constituire de grup infracţional organizat, şantaj şi spălare de bani, iar unii dintre ei şi pentru proxenetism.

Cei opt au fost duşi în arestul Poliţiei Câmpina, urmând ca joi să fie prezentaţi magistraţilor Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă.

"Liderul grupării, Florin Nicolae Ghinea, a fost şi el audiat, iar în acest moment a fost condus înapoi la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat", a declarat procurorul şef Ionuţ Botnaru, şeful DIICOT Prahova.

Procurorii DIICOT Ploieşti au făcut, miercuri, 11 percheziţii domiciliare în Târgovişte, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat constituit din 15 persoane şi specializat în şantaj şi proxenetism şi coordonat din închisoare de Florin Nicolae Ghinea, zis "Ghenosu".

"Ghenosu avea contact cu membrii grupării prin vizite la penitenciar şi alte modalităţi şi astfel reuşea să-i coordoneze. Este o persoană periculoasă, are numeroase condamnări, a fost condamnat la şapte ani în Franţa, acum doi ani a fost reţinut de procurorii DIICOT Ploieşti într-un dosar de crimă informatică şi şantaj şi a fost pus în libertate de către instanţă. Dar noi am solicitat magistraţilor rearestarea lui în acea cauză şi de opt luni este arestat", declara procurorul Ionuţ Botnaru.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării acţionau în judeţul Dâmboviţa, de unde ar fi recrutat zece fete cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, cărora le-au asigurat protecţia în vederea practicării prostituţiei de lux în Irlanda, activitatea infracţională fiind promovată prin intermediul unui site specializat de tip "escort", membrii grupării obţinând prin astfel de infracţiuni suma de aproximativ 550.000 de euro.

"S-a instituit sechestrul asigurator asupra a cinci autoturisme de lux aparţinând membrilor grupării, am găsit arme albe, săbii, cuţite, pumnale. Au fost găsite sume de bani, documente incriminatorii prin care se dovedea că fetele trimise la prostituţie le-au trimis bani din Irlanda. Ghenosu nu folosea armele la acţiunile de intimidare, el era temut oricum. Se cunosc legăturile lui apropiate cu Balint Ion zis Nuţu Cămătaru, era recunoscut ca fin al lui, cu clanul Corduneanu şi liderul acestuia Costel Corduneanu, cu gruparea Ogeacă, din Galaţi, dar şi cu alte grupări din Craiova, Vâlcea sau altele din ţară. Gruparea este destul de bine organizată şi structurată. Din cele 11 persoane arestate şi nouă trimise în judecată în stare de libertate acum doi ani, acum mai sunt doar patru dintre cei audiaţi deoarece între timp au apărut alţii în prima poziţie", a declarat, miercuri, comisarul şef Constantin Furtună, şeful BCCO Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici