(P) Ce tip de aragaz să vă cumpăraţi

Aragaz electric, cu gaz sau dual? În acest articol, vom parcurge diferitele tipuri de aragaz, pentru a vă ajuta să îl alegeţi pe cel mai potrivit pentru nevoile dvs.

1004 afișări
Imaginea articolului (P) Ce tip de aragaz să vă cumpăraţi

Există trei tipuri de aragaz disponibile - gaz, electric şi combustibil dual. Alegerea dvs. va depinde în mare măsură de alimentarea curentă cu combustibilul din bucătăria dvs., deoarece cea mai uşoară opţiune este să achiziţionaţi un tip compatibil. Cu toate acestea, dacă vă schimbaţi alimentarea cu combustibil ca parte a reproiectării bucătăriei, iată o prezentare generală a funcţiei şi caracteristicilor celor 3 tipuri disponibile.

 

Aragazuri electrice

O alegere populară, în special în bucătăriile moderne, acestea tind să ofere perioade rapide de gătit şi sunt uşor de curăţat, dar de obicei costă mai mult să funcţioneze, faţă de cele pe gaz.

Aragazurile electrice de bază vor conţine de obicei un cuptor convenţional sau cu ventilator şi, eventual, un grătar. De asemenea, puteţi obţine aragazuri care includ două cuptoare, care vă oferă libertatea de a găti mâncăruri la temperaturi diferite, în acelaşi timp.

Veţi vedea trei termeni când vă uitaţi la plite electrice; placa sigilată, ceramică şi inducţie.

  • Plitele cu plăci sigilate sunt plăci negre uşor ridicate, care apar de obicei la aragazurile cu preţ mai mic. Funcţionează cu orice tip de oală sau tigaie.
  • Plitele din ceramică vin pe majoritatea modelelor mid-range. Sunt complet plate şi mai rapid de încălzit faţă de plitele cu plăci sigilate. Trebuie doar să evitaţi tigăile care au o bază de cupru sau aluminiu, atunci când le folosiţi.
  • Plitele cu inducţie se află adesea la capătul superior de preţ, sunt cele mai rapide pentru încălzire şi vă oferă mai multe caracteristici şi control al temperaturii. Modul în care se încălzesc înseamnă, de asemenea, că sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, comparativ cu plitele electrice şi cu gaz - va trebui doar să folosiţi tigăi din oţel inoxidabil sau fontă.

Avantajele includ:

  • Finisaj elegant - Modelele cu plite ceramice şi cu inducţie arată grozav în bucătăriile contemporane.
  • Gătit uniform - Cuptoare cu ventilator care creează o temperatură mai uniformă a cuptorului, facilitând obţinerea unor rezultate consistente.
  • Plite uşor de curăţat - Plitele electrice din ceramică şi cu inducţie sunt plate, deci este foarte rapid să le curăţaţi.
  • Funcţii inteligente - Modelele de ultimă generaţie vin cu funcţionalităţi inteligente, cum ar fi comenzile electronice şi termometrele pentru carne.

 

Aragazuri pe gaz

Un tip de aragaz tradiţional, acestea sunt cunoscute pentru controlul căldurii plitei şi costurile de funcţionare ieftine, ceea ce le face o alegere populară atât pentru bucătarii profesionişti, cât şi pentru utilizatorii entry level.

Sunt disponibile atât aragazele pe gaz cu cuptor unic, cât şi cele cu cuptor dublu, de obicei cu funcţie de grătar sau grill. Spre deosebire de modelele electrice, cuptoarele cu gaz nu au de obicei ventilatoare pentru a circula căldura în jurul cuptorului. Pe măsură ce căldura creşte în mod natural, aceasta înseamnă că partea superioară a cuptorului dvs. se va încălzi mai mult decât partea inferioară.

Plitele au un aspect tradiţional, cu un suport de cadru care se aşează peste arzătoare. Acestea asigură căldură instantaneu imediat ce îl porniţi, în comparaţie cu plitele electrice care necesită puţin mai mult timp pentru încălzire şi puteţi controla cu uşurinţă temperatura. Orice stil de oală sau tigaie poate fi folosit pe o plită cu gaz.

Avantajele includ:

  • Încălzire instantă a plitei - Spre deosebire de plitele electrice, nu trebuie să aşteptaţi ca acestea să se încălzească, astfel încât veţi putea începe rapid prăjirea şi aducerea apei într-un punct de fierbere.
  • Mai puţin costisitor de utilizat - gazul este mai ieftin decât electricitatea, ceea ce vă va ajuta să reduceţi costurile.

 

Aragazuri cu combustibil dual

Aragazurile cu combustibil dual au întotdeauna o plită pe gaz şi cuptoare electrice. Acest lucru vă oferă ceea ce mulţi consideră cele mai bune caracteristici ale celor două tipuri de aragaz cu un singur combustibil; controlul uniform al temperaturii unui cuptor electric şi căldura precisă şi instantanee a unei plite cu gaz.

Modelele entry-level sunt mai scumpe decât modelele numai cu gaz sau numai electrice şi vor trebui instalate de un inginer certificat corespunzător.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici