Palatul Parlamentului poate fi vizitat virtual pe Google - GALERIE FOTO

Camera Deputaţilor şi Google au lansat joi platforma online pentru turul virtual al Palatului Parlamentului, printr-un parteneriat gratuit, iniţiativa aparţinând unui român din diaspora, angajat al Google Irlanda.

15310 afișări
Imaginea articolului Palatul Parlamentului poate fi vizitat virtual pe Google - GALERIE FOTO

Palatul Parlamentului poate fi vizitat virtual pe Google - GALERIE FOTO

„Este un concept foarte simplu, care se foloseşte în fiecare parte a lumii. Lucrurile pe care România le-a construit în ultimii ani trebuie să fie arătate tuturor. Sunt foarte mulţi români care nu au bani şi poate nu au timp să ajungă până la Casa Poporului. Este un parteneriat gratuit prin care încercăm să creştem numărul de vizitatori, astfel încât întreţinerea clădirii să fie mai puţin costisitoare pentru statul român”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, VValeriu Zgonea

Valeriu Zgonea a mai spus că un parteneriat similar a fost propus şi companiei de stat Tarom, „astfel încât pe spatele biletului (călătorii-n.r.) să poate să aibă acces gratuit la vizitarea Palatului Parlamentului, în schimbul unei sume care din costul biletului să fie transmisă către Tarom”, însă Consiliul de Administraţie al companiei a refuzat propunerea venită din partea Palatului Parlamentului.

VIZITEAZĂ AICI Palatul Parlamentului

"Compania noastră, a aeroportului, a anunţat pentru anul trecut peste 9,5 milioane de pasageri. O parte dintre ei sunt transportaţi de Tarom, care este o companie a statului roman, în care statul are o cotă parte. Din păcate, Consiliul de Administraţie nu a avut deschidere pentru un astfel de proiect. Google Institute, în schimb, a avut deschidere pentru un astfel de proiect, care ne dă speranţe să avem mai mulţi vizitatori şi mai multe resurse pe care noi le încasăm, mai puţini bani de la bugetul de stat pentru întreţinerea acestei clădiri, care sunt destul de costisitoare”, a precizat Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea a afirmat că iniţiativa acestui proiect a aparţinut unui român din diaspora, angajat al companiei Google din Irlanda, iar primele demersuri în acest sens au fost făcute cu doi ani în urmă.

„Este un tur virtual al anumitor săli, făcute frumos şi construite cu efortul meseriaşilor din România, începând cu 1980 şi până în 2013, când s-a încheiat această investiţie. Am încercat să prezentăm lucrările de artă, din patrimoniul Palatului Parlamentului”, a explicat Valeriu Zgonea precizând că aproape 150 de picturi, din cele câteva sute pe care Camera Deputaţilor şi Senatul le au au fost, de asemenea expuse pe platforma Google Cultural Institute, alături de sălie din cădire care sunt deschise publicului.

Potrivit, Directorul Google România, Dan Bulucea, Palatul Parlamentului este primul parlament din Europa centrală şi de est care poate fi vizitat pe platformă Google Cultural Institute.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici