Panouri cu inscripţia "zonă retrocedată" au apărut în Parcul IOR - FOTO

Panouri cu inscripţia "zonă retrocedată" au apărut, marţi, în Parcul IOR din Capitală, semnalează un cititor al site-ului www.mediafax.ro.

2545 afișări
Imaginea articolului Panouri cu inscripţia "zonă retrocedată" au apărut în Parcul IOR - FOTO

Panouri cu inscripţia "zonă retrogedată" în Parcul IOR (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Cititorul, care se prezintă cu numele de Robert Bălan, a transmis şi două fotografii, pe care le prezentăm mai jos:

În apropierea Parcului IOR, pe terenul fostei Baze Sportive Sparta (Bulevardul Liviu Rebreanu) se află în construcţie începând din 2011 un centru comercial.

Proiectul ParkLake Plaza, iniţiat de grupul de investiţii irlandez Caelum Development, presupune o investiţie de 250 milioane euro.

Proiectul, ale căror lucrări erau estimate să dureze doi ani şi jumătate, va cuprinde aproximativ 200 magazine pe o suprafaţă închiriabilă de 67.000 metri pătraţi.

Compania Caelum Development a intrat pe piaţa românească în 2006, când a achiziţionat un teren de circa 8,2 hectare în apropierea Parcului Titan din sectorul 3, pe care va fi construit centrul comercial. În 2009, grupul a obţinut autorizaţiile pentru construirea un centru comercial cu cinci etaje şi o suprafaţă de 110.000 metri pătraţi închiriabili, iar ulterior a decis refacerea conceptului.

Centrul comercial ParkLake Plaza urma să fie dezvoltat în parteneriat cu grupul portughez Sonae Sierra, însă acesta a decis să se retragă din proiect.

Totuşi, în 2012, operatorul portughez a reintrat în proiectul ParkLake Plaza alături de firma irlandeză Caelum Development, cu care a încheiat un acord de tip joint-venture prin care anunţă că vor investi 185 milioane de euro în construcţia centrului comercial din cartierul Titan.

ParkLake Plaza este amplasat pe bulevardul Liviu Rebreanu, lângă Parcul Titan, din sectorul 3, pe un teren de 8,2 hectare.

ParkLake Plaza va include o zonă de restaurante internaţionale cu peste 20 de unităţi, un multiplex Cinema City cu 16 săli, un hipermarket Cora cu o suprafaţă de 15.000 mp, Pure Fitness, Flanco, Douglas, Zara Home şi o vastă ofertă de magazine de modă precum H&M, Mango, Zara, OYSHO, Pull & Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka.

Centrul va oferi 2.700 de spaţii de parcare la subsol şi o varietate distinctă de activităţi de timp liber şi sporturi aflate în legătură cu parcul.

În 2008, ca urmare a protestelor organizaţiilor nonguvernamentale, responsabilii firmei Caelum au anunţat că Parklake Plaza nu va fi construit în parcul IOR-Titan, ci în apropierea acestuia, iar terenul respectiv nu a făcut parte din baza sportivă Spartac.

"Proiectul ParkLake Plaza nu se va construi în Parcul IOR-Titan, ci în apropierea acestuia, terenul aflat în prezent în proprietatea Caelum Development nefiind niciodată parte a domeniului public. Astfel, acesta nu a fost şi nu este amenajat ca spaţiu verde sau ca parc de către Primaria Sectorului 3. De aceea, dezvoltatorii ParkLake Plaza consideră că proiectul nu are nimic de-a face cu situaţia în care s-ar urmări distrugerea parcului", se arată într-un comunicat al companiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici