Papa Francisc, mesaj emoţionant de Paştele catolic: ”Cu toţii avem nevoie de a experimenta relaţii umane reale şi nu doar virtuale”

  • Papa Francisc a oficiat, duminică, Liturghia de Paşte şi a oferit binecuvântarea „Urbi et Orbi” din Bazilica Sf. Petru.
  • Papa Francis a condamnat scandalurile, conflictele armate care continuă cu consolidarea arsenalelor militare, în special minele antipersonal.
  • Doar 200 de persoane au avut voie să participe la slujbă, din cauza restricţiilor anti-Covid-19.
543 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, mesaj emoţionant de Paştele catolic:  ”Cu toţii avem nevoie de a experimenta relaţii umane reale şi nu doar virtuale”

Foto: Profimedia

Papa Francisc a oficiat Liturghia de Paşte şi a oferit binecuvântarea „Urbi et Orbi” din Bazilica Sf. Petru, a notat Le Figaro.
 
Papa Francis nu a ratat ocazia şi a condamnat scandalurile, conflictele armate care continuă cu consolidarea arsenalelor militare, în special minele antipersonal, în timp ce efectele sociale şi economice cauzate de pandemiei sunt „foarte grele mai ales pentru cei mai săraci”. Acesta a oferit sprijin public tinerilor din Birmania care „sunt dedicaţi democraţiei pentru a-şi face auzite vocile”, fiind conştient că ”ura poate fi eliminată numai prin iubire”.
 
Papa Francisc a atras atenţia asupra impactului disproporţionat al pandemiei asupra persoanelor sărace. Suveranul Pontif consideră că „vaccinurile constituie un instrument esenţial pentru această luptă cu pandemia” şi a lansat un apel.
 
„Îndemn întreaga comunitate internaţională la un angajament comun pentru a depăşi întârzierile în distribuţia vaccinurilor şi pentru a promova împărţirea acestora, în special cu cele mai sărace ţări”.
 
În acelaşi spirit, Papa Francisc a cerut ca „autorităţile publice” să ofere „ajutorul necesar pentru o viaţa normală” şi „protecţii sociale adecvate”, în special „familiilor celor mai nevoiaşe”, fără a uita tinerii, deoarece ”cu toţii avem nevoie de a experimenta relaţii umane reale şi nu doar virtuale, mai ales la o vârstă în care se formează caracterul şi personalitatea unui om”.
 
De asemenea, el şi-a exprimat sprijinul pentru cei care suferă în Liban, Siria, Yemen şi Libia şi pentru cei din Orientul Mijlociu, din Africa şi din Rusia şi Ucraina, ale căror vieţi sunt afectate de sărăcie şi conflicte.
 
„Există încă prea multe războaie şi prea multă violenţă în lume," a spus Papa Francisc.
 
Doar 200 de persoane au avut voie să participe la slujbă din cauza restricţiilor anti-Covid-19 şi pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Înainte de pandemie, Liturghia de Paşte se ţinea în Piaţa Sf. Petru, în faţa a zeci de mii de pelerini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici