Parte nouă a metroului din Bucureşti. Metrorex a dat în folosinţă pasajele de legătură

Metrorex anunţă că începând de miercuri sunt date în folosinţă pentru călători pasajele de legătură în corespondenţă directă între staţiile Eroilor 1 şi Eroilor 2.

5935 afișări
Imaginea articolului Parte nouă a metroului din Bucureşti. Metrorex a dat în folosinţă pasajele de legătură

Parte nouă a metroului din Bucureşti. Metrorex a dat în folosinţă pasajele de legătură

Lucrările de adaptare a staţiei Eroilor 1 fac parte din proiectul ”Magistrala 5 de metrou: Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei”.

Pasajele deservesc cele 2 peroane ale staţiei de metrou Eroilor 1, realizând o legătură între Magistrala 1, Magistrala 3 şi Magistrala 5.

Lucrarea ce se dă în folosinţă este alcătuită dintr-un pasaj longitudinal de 7,80 m lăţime şi lungime de 120 m, ce face legătura cu accesurile existente ale staţiei Eroilor 1 şi două pasaje transversale de 7,80 m lăţime, respectiv 5,00 m lăţime şi 40 m lungime ce comunică cu pasajul longitudinal şi realizează transferul călătorilor dinspre şi către staţia Eroilor 2. Cele două pasaje transversale au în componenţa lor 12 escalatoare (câte 6 pentru fiecare pasaj) şi 1 lift interior, informează Metrorex.

Pentru realizarea pasajelor de legătură, peronul staţiei Eroilor 1 pentru direcţia Dristor şi Preciziei a fost lărgit de la 5 metri la aproximativ 10 metri.

Pentru distribuţia fluxurilor de călători de la nivelul peronului la vestibul, peronul extins dispune de un escalator şi o scară fixă într-un capăt (către Opera Naţională) şi de o scară fixă şi lift interior în celălalt capăt (către Spitalul Universitar de Urgenţă).

Prin darea în folosinţă a lucrării, staţia Eroilor 1 va asigura accesul persoanelor cu deficienţe locomotorii pentru utilizarea reţelei de metrou pe Liniile 1, 3 şi 5.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici