Pasajul Basarab, testat cu 12 tramvaie şi 32 de camioane

Pasajul Basarab a fost testat marţi cu 12 tramvaie şi 32 de camioane, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declarând că miercuri va fi făcut ultimul test privind rezistenţa Pasajului Basarab, iar dacă toate rezultatele vor fi bune deschiderea traficului "rămâne o chestiune de ore sau de zile".

2177 afișări
Imaginea articolului Pasajul Basarab, testat cu 12 tramvaie şi 32 de camioane

Pasajul Basarab, testat cu 12 tramvaie şi 32 de camioane (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Edilul Capitalei a precizat că miercuri vor fi încărcate 1.500 de tone şi în funcţie de rezultatele tuturor testelor se va decide momentul deschiderii traficului pe Pasajul Basarab.

"Nu vreau să dăm drumul şi să ne trezim cu probleme. După ce avem toate rezultatele va rămâne un termen de ore sau zile până la deschidere", a reafirmat Oprescu.

Primarul general a mai spus că ar urma să mai fie schimbate sensurile unice la coborârea pe Bulevardul Nicolae Titulescu şi strada Banu Manta.

"Mă preocupă ca oamenii să circule în siguranţă", a subliniat Oprescu.

Testele cu încărcare ale podului hobanat din cadrul Pasajului Basarab au început luni, primarul Sorin Oprescu spunând că aceste probe vor dura trei zile, iar ultima fază va fi cu încărcarea maximă de 1.500 de tone.

În cadrul testelor, se încarcă podul cu sarcini, în situaţii diferite, şi se fac măsurători privind deplasările în plan vertical şi orizontal ale elementelor structurii de rezistenţă, astfel încât să se asigure nivelul prevăzut de siguranţă al pasajului.

Primarul general preciza, în prima zi de testare, că după maximum 72 de ore de la finalizarea probelor şi după prezentarea rezultatelor podul va putea fi dat în folosinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici