Patru bombe au fost descoperite pe şantierul autostrăzii Arad - Timişoara

Patru bombe din cel de-Al Doilea Război Mondial au fost descoperite, luni, pe şantierul autostrăzii Arad - Timişoara, muniţia fiind ridicată după ce muncitorii au anunţat autorităţile.

472 afișări
Imaginea articolului Patru bombe au fost descoperite pe şantierul autostrăzii Arad - Timişoara

Patru bombe au fost descoperite pe şantierul autostrăzii Arad - Timişoara (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Muncitorii care lucrează pe traseul viitoarei autostrăzi Arad-Timişoara au sunat la 112 şi au solicitat intervenţia echipelor pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), anunţând că au descoperit patru bombe, în timpul săpăturilor.

"La faţa locului, specialiştii noştri au constatat că este vorba despre trei bombe de aruncător, calibru 82 de milimetri, şi o bombă de aruncător, calibru 120 milimetri, provenind, cel mai probabil, din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, declarat Sorina Ambruş.

Muniţia a fost ridicată de către echipa pirotehnică, fiind transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă până la distrugere într-un poligon special.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici