Patru bucureşteni au rămas blocaţi pe un traseu din Masivul Bucegi, într-o zonă acoperită cu zăpadă

Patru tineri din Bucureşti au rămas blocaţi, sâmbătă după-amiază, pe un traseu din Masivul Bucegi, într-o zonă acoperită cu zăpadă îngheţată, salvatorii montani din Buşteni începând operaţiunea de recuperare a acestora.

537 afișări
Imaginea articolului Patru bucureşteni au rămas blocaţi pe un traseu din Masivul Bucegi, într-o zonă acoperită cu zăpadă

Patru bucureşteni au rămas blocaţi pe un traseu din Masivul Bucegi, într-o zonă acoperită cu zăpadă (Imagine: Petre Bitoiu/Mediafax Foto)

Doi bărbaţi şi două femei din Bucureşti care, sâmbătă, au urcat pe un traseu din Masivul Bucegi au rămas blocaţi, în cursul după-amiezii, în dreptul unei săritori pe Valea Morarului, ei solicitând sprijinul salvamontiştilor, a declarat şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

Potrivit acestuia, cei patru se află într-o zonă unde solul este acoperit de zăpadă îngheţată şi unde se poate înainta numai de către cei echipaţi cu colţari, iar cei patru tineri nu au acest tip de echipament.

Niciunul dintre ei nu este rănit, însă una dintre femei a făcut atac de panică.

La ora transmiterii acestei ştiri, salvatorii montani din staţiunea Buşteni au început operaţiunea de recuperare a celor patru turişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici