PERCHEZIŢII în Giurgiu: Poliţişti de frontieră acuzaţi de corupţie, prinşi cu ajutorul agenţilor acoperiţi

Procurorii au făcut luni percheziţii în judeţul Giurgiu, într-un dosar în care mai mulţi poliţişti de frontieră sunt cercetaţi pentru că ar fi luat mită pentru a permite unor persoane să iasă din România cu autoturisme înmatriculate provizoriu.

1060 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII în Giurgiu: Poliţişti de frontieră acuzaţi de corupţie, prinşi cu ajutorul agenţilor acoperiţi

PERCHEZIŢII în Giurgiu: Sunt vizaţi poliţişti de frontieră acuzaţi de luare de mită (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE 16:13 - Poliţiştii de frontieră de la Giurgiu acuzaţi de corupţie, prinşi cu ajutorul agenţilor acoperiţi

Doisprezece poliţişti ai Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, care sunt acuzaţi că au primit bani pentru a permite ieşirea din ţară a unor autoturisme înmatriculate provizoriu, au fost prinşi cu ajutorul unor agenţi acoperiţi ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) din MAI.

Conform DGA, anchetatorii i-au pus sub supraveghere pe poliţiştii de frontieră de la Giurgiu încă din 2011, când au apărut informaţii legate de faptul că aceştia, împreună cu mai mulţi complici din Poliţia de Frontieră bulgară, permiteau mai multor şoferi să scoată din ţară autoturisme cu numere provizorii pentru a le înmatricula, mai ieftin, în Bulgaria.

Potrivit Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), mai mulţi agenţi de poliţie de frontieră sunt cercetaţi pentru luare de mită, după ce ar fi cerut şi primit sume de bani pentru a permite autoturismelor înmatriculate provizoriu în România să părăsească teritoriul ţării.

Poliţiştii de frontieră au încălcat astfel dispoziţiile legale privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberării autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor, a precizat sursa citată.

Percheziţiile din judeţul Giurgiu sunt făcute de procurorii Parchetului instanţei supreme, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, Brigăzii Speciale de Intervenţii a Jandarmeriei şi Serviciului Român de Informaţii.

Acţiunea procurorilor PICCJ este sprijinită de autorităţile judiciare din Bulgaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici