PERCHEZIŢII într-un caz de evaziune de peste 2 milioane de euro: 44 de persoane au fost duse la audieri, patru au fost reţinute

Un număr de 44 de persoane au fost duse la audieri, iar patru au fost reţinute, în urma percheziţiilor de amploare care au avut loc, joi, la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de două milioane de euro.

279 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII într-un caz de evaziune de peste 2 milioane de euro: 44 de persoane au fost duse la audieri, patru au fost reţinute

Buzău: 44 de persoane au fost duse la audieri în cazul evaziunii de peste 2 milioane de euro. Patru au fost reţinute

Potrivit comisarului şef Florina Crucianu, de la IPJ Buzău, în urma descinderilor la locuinţe din Râmnicu Sărat, din localităţile Râmnicelu şi Boldu, au fost ridicate pentru cercetări sumele de 350.000 de lei şi aproximativ 17.000 de euro, în timp ce 44 de persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri, împotriva a patru dintre suspecţi fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Conform sursei citate, persoanele ridicate de către anchetatori şi duse la audieri sunt administratori de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate, suspectaţi de evaziune fiscală cu produse achiziţionate din spaţiul intracomunitar.

”Patru dintre aceste persoane ar fi realizat achiziţii intracomunitare de legume din Spania şi Olanda, la preţuri subevaluate scriptic, pe care ulterior le-ar fi comercializat direct sau prin intermediul celorlalţi suspecţi, la preţuri mai mari decât cele menţionate în documentele contabile. Totodată, pentru a disimula destinatarul real al mărfii şi a evita controale inopinate la depozitele deţinute, ar fi achiziţionat marfa în numele altor societăţi aparţinând unor persoane afiliate, care nu deţineau spaţii de depozitare, cu acceptul acestora", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisar şef Florina Crucianu.

În acest caz, valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat a fost estimată, până în prezent, la peste 2.000.000 de euro.

Peste 200 de poliţişti buzoieni au participat la descinderile care au avut loc joi la 45 de locuinţe din Râmnicu Sărat, Boldu şi Râmnicelu, în urma percheziţiilor poliţiştii ridicând, în vederea cercetărilor, documente de evidenţă contabilă şi înscrisuri privind acte de comerţ, dar şi suma de peste 351.000 de lei şi aproape 17.000 de euro.

De asemenea, au fost aplicate sechestre asigurătorii asupra a trei imobile, trei autoturisme de lux şi două autoutilitare şi au fost sigilate şase depozite de marfă, în care erau depozitate diferite cantităţi de legume, urmând a se continua verificările cu privire la legalitatea aprovizionărilor şi provenienţa acestora.

"În timpul efectuării percheziţiilor pe raza comunei Râmnicelu, au fost instituite filtre de Poliţie, care au controlat autovehiculele şi au legitimat persoanele care au tranzitat zona. După finalizarea activităţilor în teren, 44 de persoane au fost conduse la sediul Poliţiei, în baza mandatelor de aducere, în vederea audierii. Poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva a patru dintre suspecţi, cu vârste între 28 şi 38 de ani, toţi din comuna Râmnicelu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală", a adăuga Crucianu.

Vineri, suspecţii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Joi dimineaţă, au avut loc 44 de percheziţii în judeţul Buzău la persoane suspectate de evaziune fiscală cu produse achiziţionate din spaţiul intracomunitar, prejudiciul fiind estimat la peste două milioane de euro.

Percheziţiile s-au desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici