Percheziţii la Consiliul Judeţean Braşov şi la locuinţele preşedintelui şi vicepreşedintelui instituţiei. Biroul lui Aristotel Căncescu a fost sigilat de procurorii DNA

Procurorii DNA fac luni pecheziţii la Consiliul Judeţean Braşov şi la locuinţele preşedintelui şi vicepreşedintelui CJ, într-un dosar în care sunt vizaţi mai mulţi funcţionari, pentru fapte de corupţie, potrivit unor surse judiciare.

3420 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Consiliul Judeţean Braşov şi la locuinţele preşedintelui şi vicepreşedintelui instituţiei. Biroul lui Aristotel Căncescu a fost sigilat de procurorii DNA

Percheziţii la CJ Braşov şi la locuinţele preşedintelui şi vicepreşedintelui instituţiei (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

UPDATE 13:10 Aristotel Căncescu, dus la DNA Braşov pentru audieri

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, suspectat de fapte de corupţie, a fost adus de anchetatori la sediul DNA Braşov, luni după-amiază, în urma pecheziţiilor făcute de procurori la locuinţa acestuia, dar şi la sediul CJ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Căncescu a fost adus cu o dubă a MAI la sediul DNA Braşov, în jurul orei 13.00.

La intrarea în instituţie, el a spus că acţiunea procurorilor are substrat politic.

”Mi se pare ciudat să fiu vizat acum, în plină campanie electorală, în legătură cu un raport al Curţii de Conturi de acum doi ani”, a afirmat Căncescu, fără a face alte comentarii.

Percheziţiile procurorilor la vila acestuia de pe strada Stâncii din Braşov au durat aproximativ cinci ore.

UPDATE 8:52 - Biroul preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu, a fost sigilat de procurorii DNA

Procurorii DNA au sigilat, luni dimineaţă, biroul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, care nu ajuns încă la sediul instituţiei, iar la ora transmiterii acestei ştiri fac percheziţii în biroului vicepreşedintelui CJ Mihai Pascu.

La ora 8.20, când am ajuns eu, colegele mele erau pe hol , iar biroul preşedintelui CJ era sigilat. Deocamdată nu am putut intra acolo. Acum procurorii sunt în biroul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Mihai Pascu”, a declarat corespondentului MEDIAFAX Mihaela Ticomban, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Braşov.

Ea a precizat că până la ora transmiterii acestei ştiri Aristotel Căncescu nu ajunsese la sediul Consiliului Judeţean.

Conform surselor citate, procurorii anticorupţie ridică mai multe documente de la Consiliul Judeţean Braşov şi de la locuinţele preşedintelui CJ, Artistotel Căncescu (PNL), şi vicepreşedintelui Mihai Pascu.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că percheziţiile au loc la 15 adrese din municipiul Braşov şi din localităţi învecinate, din care două la instituţii publice de interes local, trei la sediile unor societăţi comerciale şi zece la locuinţele unor persoane fizice.

"Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie", a precizat DNA.

Potrivit surselor judiciare, percheziţiile vizează posibile fapte de corupţie, care ar fi fost comise de funcţionari din Consiliul Judeţean şi de oameni de afaceri locali.

Sursele citate au precizat că în atenţia anchetatorilor sunt mai multe firme cu care CJ Braşov ar fi încheiat contracte de achiziţii publice.

La finalul percheziţiilor vor fi duse la audieri mai multe persoane, suspecţi şi martori în această cauză.

Acţiunea procurorilor DNA este sprijinită de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Aristotel Căncescu este preşedintele al CJ Braşov din 2000, fiind la al patrulea mandat. El este liderul PNL Braşov, iar în legislaturile 1992-1996 şi 1996-2000 a fost senator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici