Percheziţii la Consiliul Judeţean Timiş, vizând nereguli la un proiect cu fonduri europene

Procurorii DNA fac percheziţii, marţi după-amiază, la sediul Consiliului Judeţean Timiş, instituţie condusă de Titu Bojin (PSD), într-un dosar care ar viza nereguli într-un proiect de informatizare finanţat cu fonduri europene.

476 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Consiliul Judeţean Timiş, vizând nereguli la un proiect cu fonduri europene

Percheziţii la Consiliul Judeţean Timiş, vizând nereguli la un proiect cu fonduri europene (Imagine: Alexandru Solomon/Arhiva Mediafax Foto)

La sediul Consiliului Judeţean Timiş are loc, marţi după-amiază, o percheziţie a procurorilor DNA în Biroul Informatizare al instituţiei.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta vizează proiectul "Eficientizarea serviciilor publice oferite de către Consiliul Judeţean Timiş prin implementarea serviciilor de e-guvernare", care are ca scop eficientizarea comunicării online a CJ cu primăriile din judeţ.

Anchetatorii urmează să verifice modul în care a fost implementat acest proiect, mai exact modul în care au fost instalate calculatoarele şi cum au fost instruiţi cei care lucrează în cadrul acestui proiect cu fonduri europene.

Preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin (PSD), nu se află în instituţie, fiind plecat la Bucureşti.

Proiectul a fost început în timpul mandatului lui Constantin Ostaficiuc (PDL) la şefia CJ Timiş şi a fost finalizat în mandatul lui Titu Bojin. De altfel, Bojin a fost cel care a semnat procesul-verbal de recepţie finală a proiectului.

Conform contractului de finanţare, valoarea proiectului a fost de 1.473.322 lei, din care contribuţia CJ Timiş a fost de 30.000 de lei, la care se adaugă TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici