Percheziţii la locuinţa lui Marin Condescu, suspectat de fals şi la sediul clubului Pandurii Târgu Jiu. Reacţia lui Marin Condescu. Ce au descoperit anchetatorii

Mai multe percheziţii au avut loc, luni dimineaţă, la locuinţa preşedintelui Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, la sediul clubului de fotbal şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie, Condescu fiind suspectat de spălare de bani şi fals.

3283 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la locuinţa lui Marin Condescu, suspectat de fals şi la sediul clubului Pandurii Târgu Jiu. Reacţia lui Marin Condescu. Ce au descoperit anchetatorii

Preşedintelui Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

UPDATE: Mai multe documente şi două unităţi de calculator, ridicate din sediul Clubului Pandurii Târgu Jiu

Mai multe documente şi două unităţi de calculator au fost ridicate, luni, de către anchetatori, din sediul Clubului Pandurii Târgu Jiu, descinderile făcute în instituţie de poliţişti din cadrul IPJ Gorj încheindu-se în jurul orei 13.00, după mai bine de cinci ore.

Ofiţerii care au participat la descinderi au dus spre maşinile Poliţiei două unităţi de calculator, doi saci negri plini cu documente şi o cutie din carton încăcată, de asemenea, cu acte ridicate de la Clubul Pandurii.

Anchetatorii nu au făcut nicio declaraţie, urcându-se în maşini şi plecând spre sediul IPJ Gorj.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Marin Condescu a precizat că nu ştie despre ce s-a întâmplat la club şi ce acte au ridicat anchetatorii, el menţionând că singurele informaţii pe această temă le are de la jurnaliştii care îl sună pentru a-i solicita puncte de vedere în legătură cu aceste percheziţii.

Condescu a menţionat că ridicarea calculatoarelor ar putea reprezenta o problemă pentru club dacă acestea sunt cele în care este ţinută evidenţa contabilă informatizată, Pandurii trebuind să transmită până marţi la UEFA o situaţie cu privire la starea financiară actuală.

"Marţi e ultima zi în care trebuie să le transmitem celor de la UEFA datele cu situaţia noastră financiară, să arătăm că nu avem datorii, că suntem cu plăţile la zi, nu le-am transmis până acum pentru că am fost ocupaţi cu jocurile din campionat şi din Europa League, iar până marţi urma să întocmim documentaţia respectivă, dacă poliţia ne-a ridicat calculatoarele sper să ne dea permisiunea să transmitem de la dânşii informaţiile care trebuie să ajungă la UEFA. Altfel, o să pierdem două milioane de euro şi probabil nu vom recupera niciodată aceşti bani", a menţionat Condescu.

Preşedintele CA de la Pandurii a mai precizat că nu va merge luni la nicio audiere la poliţie sau Parchet întrucât nu a fost contactat de nimeni în acest sens.

"Eu stau de vorba cu oricine este interesat să afle adevărul, dar conform procedurilor în asemenea situaţii trebuie să mă cheme. Nu m-a citat nimeni, deci nu pot să mă prezint acolo în asemenea condiţii", a spus Condescu.

UPDATE: O armă de vânătoare şi doi saci cu carne de vânat, ridicate de la locuinţa lui Condescu

Poliţiştii au ridicat, luni, o armă de vânătoare şi doi saci cu carne de vânat de la locuinţa din Târgu Jiu a lui Marin Condescu, iar ginerele liderului sindical a plecat cu o maşină a anchetatorilor, el declarând că merge la Poliţie să răspundă la toate întrebările.

Ginerele liderului sindical, Radu Pavel, a declarat corespondentului MEDIAFAX că arma ridicată de poliţişti este deţinută legal, iar carnea este de la o vânătoare autorizată la care a fost duminică.

"Eu sunt vânător, cu acte în regulă. Am fost duminică la o vânătoare autorizată şi nu e niciun fel de problemă. Totul a fost ridicat pentru a se face verificări şi a se stabili că e legal. Merg acum cu poliţiştii tocmai pentru a răspunde la toate întrebările", a spus Radu Pavel.

Acesta a urcat într-o maşină a poliţiştilor de la Biroul arme, explozibil şi substanţe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Odată cu poliţiştii de la Biroul arme, explozibil şi substanţe periculoase au plecat şi mascaţii care au descins la locuinţa lui Marin Condescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu.

UPDATE: Condescu: Am aflat de la jurnalişti despre percheziţii, nu m-a contactat nicio instituţie de control

Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, spune că a aflat de la jurnalişti despre percheziţiile care au loc luni dimineaţă la locuinţa sa şi la sediul clubului de fotbal, el afirmând că "orice control din partea statului este binevenit".

"Nu m-a sunat nimeni de la vreo instituţie să mă întrebe ceva, ştiu doar ce am aflat de la dumneavoastră şi de la televiziunile care mi-au cerut un punct de vedere. Eu sunt în drum spre Târgu Jiu acum şi sper ca în cursul zilei să aflu şi eu mai multe despre ceea ce se întâmplă", a declarat Condescu.

El a mai spus că va merge "fără niciun fel de problemă" la Poliţie sau la Parchet dacă va fi chemat pentru clarificări şi că are un avocat care să îl însoţească.

Întrebat despre împrumutul care ar face obiectul acestui dosar, Condescu a spus că de-a lungul anilor, în măsura în care a fost posibil, a împrumtat clubul sportiv Pandurii nu doar o dată, ci de mai multe ori, iar operaţiunile legate de aceste împumuturi au fost trecute în contabilitatea clubului.

Descinderile au fost coordonate de Poliţia Gorj şi de Parchetul Tribunalului Gorj, iar anchetatorii au descins la sediul clubului Pandurii Lignitul din centrul municipiului Târgu Jiu şi la vila pe care Marin Condescu o are în cartierul primăverii din oraş. Marin Condescu nu a fost găsit de anchetatori acasă, fiind plecat din Târgu Jiu cu echipa de fotbal Pandurii, care duminică seară a disputat un meci la Constanţa, cu echipa Săgeata Năvodari.

La locuinţa lui Condescu se aflau una dintre fiice şi soţul acesteia, ei fiind cei care au discutat cu poliţiştii despre percheziţie.

De asemenea, anchetatorii au descins şi la sediul clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, unde au mai fost făcute percheziţii şi în cursul verii. Percheziţii au avut loc, luni dimineaţă, şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie, al cărei preşedinte este Marin Condescu.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au avut loc într-un dosar în care Condescu este suspectat de spălare de bani, fals şi uz de fals, după ce ar fi împrumutat clubul cu 2,2 milioane de lei, bani pe care ulterior şi i-ar fi recuperat, fără însă a trece în contabilitate aceste operaţiuni.

Marin Condescu mai este cercetat într-un dosar penal care are legătură tot cu un împrumut acordat echipei de fotbal Pandurii, ancheta fiind începută iniţial în vară de Parchetul Judecătoriei Târgu Jiu, care şi-a declinat competenţa către Parchetul Tribunalului Gorj, iar de acolo dosarul a ajuns la DNA.

În cursul primăverii, conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), principalul finanţator al clubului Pandurii, a depus trei plângeri penale împotriva lui Marin Condescu, cerând clarificări asupra modului de cheltuire a unor mari sume de bani. Ulterior, reprezentanţii CEO au cerut de mai multe ori înlocuirea lui Condescu din funcţia de preşedinte al CA de la Pandurii, fără rezultat însă, o nouă şedinţă care vizează schimbarea acestuia din funcţie fiind programată la jumătatea acestei luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici