PERCHEZIŢII la mai multe firme, printre care şi SIVECO, într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciul, estimat la 10 milioane de euro. Calculatoare şi documente au fost ridicate

Anchetatorii au ridicat calculatoare şi bibliorafturi cu documentaţie de la SIVECO şi de la restul firmelor percheziţionate luni, iar la momentul difuzării acestei ştiri procurorii verifică actele ridicate, pentru documentarea acuzaţiilor, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

7478 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII la mai multe firme, printre care şi SIVECO, într-un caz de evaziune fiscală. Prejudiciul, estimat la 10 milioane de euro. Calculatoare şi documente au fost ridicate

Percheziţii la mai multe firme, printre care şi SIVECO, într-un caz de evaziune fiscală

Potrivit surselor citate, în urma percheziţiilor făcute la sediile unor firme şi ale companiei SIVECO, au fost ridicate calculatoare şi documente .

În continuare, precizează sursele citate, anchetatorii vor verifica documentaţia, dar şi conţinutul mediilor de stocare ale calculatoarelor, iar ulterior, după audieri, vor decide dacă pun în mişcare acţiunea penală faţă de vreunul dintre suspecţii audiaţi.

Totodată, precizează sursele citate, la parchet sunt audiaţi şi cinci martori. Aceleaşi surse spun că a fost chemată la audieri şi Irina Socol, preşedinte şi acţionar la SIVECO România.

Poliţiştii şi procurorii au făcut, luni, percheziţii la mai multe firme, printre care şi societatea SIVECO, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice.

Potrivit Poliţiei Române, percheziţiile au vizat şapte adrese din Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu, fiind vizate domiciliile suspecţilor şi sediile unor societăţi comerciale.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că printre firmele percheziţionate este şi compania SIVECO.

Zece persoane au fost duse la audieri, iar în funcţie de probatoriul administrat şi de aspectele rezultate în urma percheziţiilor, vor fi dispuse măsurile legale în acest dosar, în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală.

"În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei compani producătoare de programe informatice ar fi creat un circuit infracţional format din peste 50 de societăţi comerciale prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive derulate în perioada 2009-2013, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro", s-a arătat într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Din cercetări a reieşit că în contabilitatea producătorului de soft ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

Potrivit unor surse judiciare, SIVECO ar fi achiziţionat fictiv servicii de programare informatică de la mai multe firme de tip "fantomă". În lanţul evazionist ar fi fost implicate mai multe firme de tip "fantomă", iar unele dintre acestea, care ar fi furnizat servicii informatice companiei SIVECO, ar aparţine unor cetăţeni de etnie romă din Sinteşti.

"În cursul acestei dimineţi, am fost solicitaţi să furnizăm informaţii în cadrul unor cercetări efectuate de către autorităţi. Activitatea financiară şi comercială a companiei se bazează, de mai bine de 22 de ani, pe respectarea tuturor prevederilor legale, naţionale şi internaţionale. Sprijinim cu maximă disponibilitate eforturile autorităţilor. Manifestăm, totodată, transparenţă în punerea la dispoziţia opinei publice a informaţiilor referitoare la desfăşurarea cercetărilor făcute de autorităţi, pe măsura ce le vom obţine", s-a precizat într-un răspuns al SIVECO România, remis la solicitarea MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici