Persoanele sărace îşi vor putea plăti amenzile în rate pe doi ani

Persoanele fizice trebuie să achite amenzile în maximum trei luni de la hotărârea de condamnare definitivă, judecătorul delegat putând dispune plata în rate pe o perioadă care nu poate depăşi doi ani sau muncă în folosul comunităţii, dacă nu dispun de posibilităţi financiare pentru plata integrală.

243 afișări
Imaginea articolului Persoanele sărace îşi vor putea plăti amenzile în rate pe doi ani

Persoanele sărace îşi vor putea plăti amenzile în rate pe doi ani (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

În cazul persoanelor juridice, neachitarea amenzii conduce la executare silită.

Prevederile sunt incluse într-un proiect de lege privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal care a fost adoptat, marţi, de Guvern.

Actul normativ reconfigurează cadrul general privind executarea pedepselor neprivative de libertate în situaţia în care sistemul penal român a suferit schimbări prin adoptarea noului Cod penal şi a noului Cod de procedură penală. ativitatea de punere în executare a sancţiunilor neprivative de libertate este plasată, în cea mai mare parte, sub autoritatea judecătorului delegat cu executarea.

Proiectul de lege introduce şi măsura de amânare a aplicării pedepsei reglementează suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, eliberarea condiţionată şi punerea în executare a măsurilor educative neprivative de libertate, ca de exemplu stagiul de formare civică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici