Peste 1.000 de accesări pe chat-ul de asistenţă medicală al Ambulanţei Bucureşti, în faza de pilot

Peste 1.000 de accesări au fost înregistrate pe chat-ul de asistenţă medicală on-line lansat, în fază pilot, până la sfârşitul lunii mai, de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti, facilitatea fiind disponibilă non-stop din 1 iunie, a anunţat vineri directorul medical al Serviciului, dr. Cristian Grasu.

407 afișări
Imaginea articolului Peste 1.000 de accesări pe chat-ul de asistenţă medicală al Ambulanţei Bucureşti, în faza de pilot

Peste 1.000 de accesări pe chat-ul de asistenţă medicală al Ambulanţei Bucureşti, în faza de pilot (Imagine: Octav Ganea/ Publimedia)

"Am lansat, în 30 apriilie, un chat de asistenţă medicală şi un proiect de alertare a voluntarilor. Chat-ul a funcţionat experimental timp de o lună, cu program de opt ore. De săptămâna viitoare, chat-ul va putea fi accesat non stop. Am fost impresionat că, timp de o lună şi în program scurt, am avut peste o mie de persoane care au cerut sfaturi medicilor noştri. Pe lângă probleme grave de sănătate pentru care ne-au fost cerute sfaturi, au fost, sigur, şi persoane care ar fi vrut să afle adresa unor spitale din Sighetu Marmaţiei, Vaslui sau Giurgiu, iar în acest sens am creat o amplă bază de date. De asemenea, ne-au fost cerute informaţii despre anumiţi medici şi probleme din sistem, legate mai ales de legislaţie şi de intervenţia de prim ajutor", a spus directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI).

Chat-ul medical, care a fost lansat la 107 ani de când Serviciul Public de Ambulanţă este în sprijinul bucureştenilor, va fi asigurat permanent de câte un medic. Acesta va asigura asistenţa medicală pe chat non-stop, 24 de ore din 24 şi 365 de zile pe an.

"Accesând www.assb.ro, site-ul Societăţii de Salvare, secţiunea Chat Medical, veţi intra în contact cu unul dintre medicii de gardă, implicat în acest proiect. În afară de beneficiile directe ale acestui serviciu, în timp se estimează o scădere semnificativă a cazurilor de urgenţă, o mai bună comunicare a simptomelor la efectuarea apelului 112, precum şi folosirea eficientă a resurselor limitate de care dispune, momentan, Serviciul de Ambulanţă", a mai spus dr. Grasu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici