Peste 120 de localităţi din Timiş, fără curent. CJ şi Prefectura: Considerăm intolerabil ca la trei zile de la furtuna de duminică mii de locuitori să trăiască la lumina lumânărilor, şi asta din cauza incompetenţei Enel

Peste 120 de localităţi din judeţul Timiş nu sunt alimentate cu energie electrică la trei zile de la furtuna de duminică, fiind afectate aproape 4.500 de persoane, astfel că mai mulţi săteni doresc să protesteze la adresa Enel.

87 afișări
Imaginea articolului Peste 120 de localităţi din Timiş, fără curent. CJ şi Prefectura: Considerăm intolerabil ca la trei zile de la furtuna de duminică mii de locuitori să trăiască la lumina lumânărilor, şi asta din cauza incompetenţei Enel

Peste 120 de localităţi din Timiş, fără curent. CJ şi Prefectura: Considerăm intolerabil ca la trei zile de la furtuna de duminică mii de locuitori să trăiască la lumina lumânărilor, şi asta din cauza incompetenţei Enel

Potrivit unui comunicat transmis de preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, şi prefectul judeţului Timiş, Eva Andreaş, miercuri sunt 121 de localităţi nealimentate cu energie electrică, fiind afectate aproape 4.500 de persoane.

"Considerăm intolerabil ca la trei zile de la furtuna de duminică, 17 septembrie, în judeţul Timiş să mai existe 121 de localităţi nealimentate cu energie electrică. Sunt, la ora actuală, aproape 4.500 de timişeni care nu au locuinţele alimentate cu energie electrică, li se alterează mâncarea, nu au condiţii minime de trai. Asta, ca să nu mai vorbim de instituţiile de învăţământ, de dispensare sau alte unităţi medicale în care se distrug vaccinurile, de spitalele în care actul medical este periclitat, iar sănătatea timişenilor este în pericol", se arată în comunicat.

Călin Dobra şi Eva Andreaş consideră atitudinea Enel drept una "incalificabilă" şi spun că mai mulţi primari le-au semnat că sătenii doresc să protesteze la adresa furnizorului de energie.

"Atitudinea Enel Distribuţie Banat este incalificabilă. În aceste condiţii, vorbim de rea intenţie sau incompetenţă, iar atitudinea sfidătoare a Enel este pe punctul de a scoate oamenii în stradă. Există semnale din partea mai multor primari din judeţul Timiş care ne-au informat că timişenii vor să protesteze la adresa furnizorului de energie. Am făcut solicitări către Ministerul Energiei, ne-au trimis echipe de sprijin de la alte sucursale Enel din ţară, însă, cu toate acestea, lucrurile nu se mişcă", transmit reprezentanţii Consililului Judeţean Timiş şi ai Prefecturii Timiş.

În final, Călin Dobra şi Eva Andreaş solicită companiei Enel să ia de urgenţă măsurile necesare astfel încât toate localităţile din judeţul Timiş să beneficieze de curent electric.

"Din informaţiile primite de la primari ai localităţilor timişene şi, de asemenea, de la cetăţeni, la orice “adiere” de vânt se produc întreruperi în furnizarea curentului electric. Cerem, încă o dată, public, companiei Enel, să ia de urgenţă măsurile necesare pentru ca toate localităţile din Timiş şi toţi cetăţenii acestui judeţ să beneficieze de curent electric şi de condiţii normale de viaţă pentru secolul XXI. Este intolerabil ca de trei zile, mii de locuitori ai judeţului să trăiască la lumina lumânărilor, şi asta din cauza incompetenţei Enel", se arată în comunicatul citat.

Şi premierul Mihai Tudose a criticat, marţi, la Timişoara, activitatea Enel, spunând că ”în loc să se ocupe de ceea ar trebui să facă, a început o activitate de public relation foarte activă”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici