Peste 2.000 de contestaţii la bacalaureat, depuse în judeţul Constanţa; cele mai multe, la română

Peste 2.000 de contestaţii au fost depuse după examenul de bacalaureat în judeţul Constanţa, cele mai multe dintre acestea fiind înregistrate la Limba română - 898, urmată de Matematică - 382, transmite corespondentul MEDIAFAX.

153 afișări
Imaginea articolului Peste 2.000 de contestaţii la bacalaureat, depuse în judeţul Constanţa; cele mai multe, la română

Peste 2.000 de contestaţii la bacalaureat, depuse în judeţul Constanţa; cele mai multe, la română (Foto: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, 2.052 de contestaţii au fost depuse în judeţ după afişarea rezultatelor la bacalaureat.

Dintre acestea, cele mai multe - 898 - sunt la Limba română, iar 382 la Matematică. Au mai fost depuse 189 de contestaţii la Biologie vegetală şi animală, 166 la Istorie, 125 la Geografie, 102 la Anatomie, 69 la Fizică, 36 la Chimie, 32 la Logică, 17 la Psihologie, 14 la Informatică, 10 la Filosofie, 8 la Sociologie şi 4 la Economie.

Contestaţiile vor fi soluţionate miercuri şi joi, urmând ca rezultatele finale să fie făcute publice vineri.

De asemenea, din cele 66 de licee din judeţul Constanţa, doar 19 au avut o promovabilitate peste 50 la sută la examenul de bacalaureat. Au existat şase licee unde nu a promovat niciun elev care a susţinut bacalareautul în această sesiune, fiind vorba de Liceul Tehnologic Ciobanu, Liceul Tehnologic Crucea, Liceul Tehnologic din Nicolae Bălcescu, Liceul Tehnologic din Mihai Viteazu, Liceul Tehnologic din Dobromir şi Liceul Teoretic "Pontus Euxinus" din Lumina.

Inspectorul şcolar general al ISJ Constanţa, Raducu Popescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că două dintre aceste licee nu au mai primit de doi ani cifră de şcolarizare pentru clasa a IX-a şi este posibil ca acest lucru să se întâmple şi în cazul altor trei unităţi.

"Liceele din Nicolae Bălcescu şi Dobromir nu au mai primit de doi ani cifră de şcolarizare pentru clasa a IX-a, ele fiind licee cu tradiţie în obţinerea rezultatelor slabe la examenul de bacalaureat. Discutând despre Crucea, Ciobanu şi Mihai Viteazu, analizăm rezultatele din ultimii ani şi vom vedea dacă se justifică sau nu ca aceste unităţi şcolare să primească cifră de şcolarizare pentru învăţământul liceal", a afirmat Răducu Popescu.

Al şaselea liceu cu promovabilitate zero la bacalaureat, cel din localitatea Lumina, este o unitate de învăţământ privată.

Pe lângă acestea, au mai existat 10 licee cu promovabilitate sub 15 la sută.

Totodată, şase licee din judeţul Constanţa au avut o promovabilitate de peste 90 la sută, pe primele trei locuri situându-se Liceul Teoretic "Ovidius" - 98,61 la sută promovabilitate, Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" - 97,93 la sută promovabilitate şi Liceul Teoretic "Traian" - 97,25 la sută promovabilitate.

Alte cinci unităţi au înregistrat promovabilitate de peste 80 la sută.

În judeţul Constanţa, promovabilitatea înainte de contestaţii este de 54,76 la sută (63,54 la sută pentru absolvenţii din seria curentă).

Cei mai mulţi dintre candidaţi - 995 - au obţinut medii între 8,00 şi 8,99, iar 552 de absolvenţi au obţinut medii între 9.00 şi 9.99.

Douăzeci şi trei de candidaţi au fost eliminaţi din examen, nemaiavând dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului.

Comparativ cu rezultatele examenului de bacalaureat din 2014, când procentul de promovabilitate a fost de 48,34, în acest an s-a înregistrat o creştere cu 6,42 puncte procentuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici