Peste 3.800 de pompieri sunt pregătiţi să intervină în caz de calamităţi meteorologice

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenţionare cod galben de ploi însemnate cantitativ în 32 de judeţe, cantităţile de precipitaţii putând depăşi, izolat, 70 de litri pe metrul pătrat. În caz de avarii,peste 3.800 de pompieri sunt pregătiţi să intervină în sprijinul oamenilor

133 afișări
Imaginea articolului Peste 3.800 de pompieri sunt pregătiţi să intervină în caz de calamităţi meteorologice

Peste 3.800 de pompieri sunt pregătiţi să intervină în caz de calamităţi meteorologice

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), pentru eficientizarea misiunilor de răspuns în zonele aflate sub incidenţa avertizării de vreme rea, peste 3.800 de pompieri, cu peste 1.000 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi al autorităţilor publice locale.

Conform atenţionării de cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru intervalul 17 - 19 iunie, în 32 de judeţe ale ţării vor fi înregistrate ploi însemnate cantitativ, care vor depăşi 30 de litri pe metrul pătrat şi pe arii restrânse, 50 – 70 de litri pe metrul pătrat.

„Având în vedere faptul că pot fi înregistrate efecte asupra comunităţilor, în judeţele aflate sub incidenţa avertizării metorologice s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru suplimentarea efectivelor de intervenţie, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. Pentru asigurarea acţiunilor în sprijinul administraţiei publice locale şi comunităţilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative au verificat şi pregătit mijloacele tehnice de intervenţie la inundaţii, constând în motopompe de mare capacitate, bărci şi autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei”, se arată în comunicatul transmis de IGSU.

De asemenea, potrivit documentului citat, în judeţele vizate de vremea rea, cursurile de apă vor fi atent monitorizate, pentru a stabili dacă nivelul debitelor poate produce efecte asupra populaţiei.

Totodată, dacă situaţia din teren o va impune, la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă se vor activa grupele operative şi centrele judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei, care au în componenţă reprezentanţi ai tuturor structurilor cu atribuţii în managementul situaţiilor de urgenţă.

IGSU le recomandă cetăţenilor din zonele vizate de atenţionări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere, pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale, precum şi parcarea autoturismelor în zone ferite, pentru limitarea posibilelor efecte negative.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici