Peste 5.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi intervin în zonele afectate de viscol. Ce localităţi mai sunt IZOLATE în ţară

Peste 5.000 de poliţişti, pompieri şi jandarmi continuă acţiunile de deszăpezire şi de intervenţie în localităţile afectate de viscol, cu aproape 1.500 de mijloace tehnice, iar Inspectoratul General de Aviaţie are pregătite nouă aeronave pentru misiunile aeromedicale, informează MAI.

481 afișări
Imaginea articolului Peste 5.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi intervin în zonele afectate de viscol. Ce localităţi mai sunt IZOLATE în ţară

Peste 5.000 de poliţişti, pompieri, jandarmi intervin în zonele afectate de viscol. Ce localităţi mai sunt IZOLATE în ţară (Imagine: George Noaptes/ Arhiva Mediafax Foto)

Două localităţi mai sunt izolate în Brăila; la Buzău au fost deszăpezite şi ultimele două sate

Două localităţi mai sunt izolate în judeţul Brăila, sâmbătă seară, în timp ce la Buzău şi ultimele două sate care se mai aflau sub nămeţi, Mitropolia şi Smârdan, au fost deszăpezite.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian, sâmbătă seară în judeţul Brăila mai sunt izolate două sate: Bumbăcari din comuna Dudeşti şi Pribeagu din comuna Roşiori.

Sursa citată a mai precizat că în continuare 11 drumuri judeţene sunt blocate.

Pe DN 2B, DN 21 şi DN 22 B se circulă cu dificultate din cauza zăpezii, pe DN 23 Brăila - Gulianca - Vrancea este impusă restricţie de tonaj de 7,5 tone, iar pe DN 22 Brăila - Gradiştea - limita cu judeţul Buzău se circulă pe un singur sens. 

Potrivit lui Stoian, efective importante de militari au acţionat sâmbătă pentru deszăpezirea judeţului. Astfel, jandarmii au intervenit în comunele Viziru şi Unirea pentru a scoate de sub nămeţi zeci de case, grajduri cu animale, dispensare şi unităţi de învăţământ.

De asemenea, jandarmii brăileni ajutaţi de cei din Bacău au împărţit alimente locuitorilor din satele afectate de viscol, fiind distribuite 1.600 de conserve, 1.600 de pâini, 1.600 de litri de apă în localităţile din Insula Mare a Brăilei, respectiv comunele Măraşu şi Frecăţei, cu satele aparţinătoare. În plus, militari ai MApN au interevnit în comunele Scorţaru Nou şi Galbenu, unde au ajutat zeci de săteni să îşi cureţe gospodăriile de zăpada care în unele zone atinge şi trei-patru metri. De asemenea, militarii au făcut transporturi de alimente şi lemne de foc în comunele Bordei Verde şi Galbenu, în Roşiori, Gemenele, Scorţaru Nou şi Vişan.

În judeţul Buzău, sâmbătă seară nu mai este izolată nicio localitate, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU, Marius Sârbescu.

Pe toate drumurile naţionale care traversează judeţul se circulă, însă pe DN 22, între localităţile Râmnicu Sărat - Băila, este impusă restricţie de tonaj de 7,5 tone, iar pe DN 2C între Costeşti - Smeeni - limita cu judeţul  Ialomiţa se circulă cu restricţie de tonaj de 3,5 tone.

Brăila: Locuitorii a şapte sate, încă izolaţi din cauza zăpezii. În Buzău mai sunt izolate două sate

Şapte sate din cinci comune mai sunt izolate, sâmbătă dimineaţă, în judeţul Brăila, la Buzău continuă să fie blocaţi din cauza zăpezii locuitorii a două sate, în timp ce în judeţul Vrancea s-a reuşit deblocarea tuturor localităţilor afectate de viscol, transmit corespondenţii MEDIAFAX.

În judeţul Buzău, sâmbătă dimineaţă mai sunt izolate localităţile Mitropolia şi Smârdan din comuna Brădeanu, un singur drum judeţean fiind încă impracticabil.

Potrivit primarului comunei Brădeanu, Nistor Ştefan, oamenii din cele două sate au fost afectaţi atât la primul val de viscol de ninsori, dar şi la al doilea, de la mijlocul săptămânii.

Conform sursei citate, între primul cod roşu şi cel de-al doilea, când pentru scurt timp drumurile au fost deszăpezite, localnicii nu au avut timp să îşi facă provizii de alimente. Vineri însă, un elicopter a ajuns în zonă cu pâine, apă şi conserve de la rezerva de stat şi de la Consiliul Judeţean, iar poliţiştii de la Departamentul de Intervenţii Rapide le-au împărţit locuitorilor, astfel că în acest moment nu se mai pune problema lipsei alimentelor şi a apei potabile.

Primarul a mai spus că în interiorul satelor oamenii au reuşit să cureţe zăpada care le acoperea casele şi le bloca ieşirile din gospodării spre grajdurile animalelor, însă problema rămâne drumul judeţean care leagă cătunele de centrul comunei. Şoseaua este acoperită încă de nămeţi, iar sulurile de zăpadă îngheunează mult intervenţia utilajelor de deszăpezire.

În judeţul Buzău se circulă, sâmbătă dimineaţă, pe toate şosele naţionale, fiind deschis inclusiv DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila, blocat de la primul val de viscol. Atât pe această şosea, cât şi pe DN 2 C Costeşti-Smeeni-Slobozia sunt însă impuse restricţii de circulaţie pentru maşinile de peste 3, 5 tone. Pe restul drumurilor naţionale din Buzău se poate circula în condiţii dificile.

Peste 600 de militari, pompieri, poliţişti şi jandarmi vor acţiona şi sâmbătă în judeţul Buzău pentru deszăpire.

În judeţul Brăila, potrivit reprezentanţilor Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă, sâmbătă dimineaţă mai sunt izolate şapte sate din cinci comune: satele Bumbăcari, din comuna Dudeşti, satele Drogu, Pîntecani, Zamfireşti din comuna Galbenu, satul Maraloiu, din Gradiştea, Mihail Kogălniceanu din comuna Râmnicelu şi satul Pribeagu din comuna Roşiori.

De asemenea, mai sunt blocate 13 drumuri judeţene, iar pe alte 11 se circulă pe un singur sens.

Toate cele cinci drumuri naţionale din Brăila au fost deschise. Astfel, pe DN 2B, DN 21 şi DN 22 B se circulă în condiţii dficile, pe DN 23 Brăila - Gulianca - limita cu Vrancea este impusă restricţie de tonaj de 7,5 tone, iar pe DN 22 Brăila - Gradiştea - limita cu judeţul Buzău se circulă pe un singur sens sâmbătă dimineaţă.

Potrivit Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, sâmbătă dimineaţă se pot realiza treceri cu bacul în Tulcea şi spre Insula Mare a Brăilei, iar toate localităţile sunt alimentate cu apă, după ce au fost probleme în ultimele zile în mai multe localităţi.

În judeţul Vrancea, nicio localitae nu mai este izolată, toate drumurile fiind practicabile.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vrancea, Cristina Duţă, nicio comunitate din judeţ nu mai este izolată din cauza zăpezii încă de vineri dimineaţă, iar peste noapte nu au apărut probleme care să ducă la noi blocaje.

Efective importante de militari din toate structurile vor acţiona sâmbătă pentru a-i ajuta pe oamenii ale căror gospodării sunt încă acoperite de zăpadă, în timp ce pompierii vor interveni în special în municipiul Focşani. În cursul zilei de vineri, pompierii au avut numeroase solicitări venite de la asociaţiile de proprietari care au cerut sprijin pentru înlăturarea ţurţurilor formaţi la jgeaburile acoperişurilor, care pun în pericol trecătorii. De la un bloc din municipiul Focşani, pompierii au înlăturat un ţuţure de aproximativ patru metri, care ajungea de la etajul al patrulea al unui bloc până la etajul al doilea.

Între timp, în Vrancea autorităţile au permis persoanelor internate pentru dializă în Spitalul Judeţean din Focşani să plece acasă, unii dintre bolnavi fiind blocaţi în unitatea spitalicească încă de sâmbătă, de la primul val de ninsori abundente şi viscol. În judeţ, în evidenţăele medicale sunt înt otal 162 de persoane care necesită dializă, dintre care 50 erau internate la Spitalul Judeţean din Focşani, iar 20 la unitatea medicală din Adjud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici