Peste 700 de deţinuţi din trei penitenciare învaţă meserii pe bani europeni

Peste 700 de deţinuţi din trei penitenciare din judeţele Hunedoara, Bistriţa-Năsăud şi Mehedinţi învaţă meserii pe bani europeni, valoarea proiectului prin care se încearcă integrarea acestora în societate după eliberare fiind de 1,5 milioane de euro.

180 afișări
Imaginea articolului Peste 700 de deţinuţi din trei penitenciare învaţă meserii pe bani europeni

Peste 700 de deţinuţi din trei penitenciare învaţă meserii pe bani europeni (Imagine: Shutterstock)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare din judeţul Hunedoara, inspectorul Florin Berar, peste 500 de persoane care îşi ispăşesc pedepsele în cadrul acestui centru de detenţie şi alţi peste 200 de deţinuţi din două penitenciare din Bistriţa-Năsăud şi Mehedinţi au fost incluşi într-un proiect privind organizarea unor cursuri de calificare.

Acţiunea face parte din proiectul "LIN 2013 - Libertate prin integrare", a cărui valoare este de 1,5 milioane de euro. Finanţarea provine din fonduri europene, contribuţia Penitenciarului Bârcea Mare, unde se va derula proiectul, pe parcursul unui an şi jumătate, fiind de 2%.

"Se derulează 39 de cursuri pentru opt meserii, de la lucrător în cultura plantelor, lucrător-finisor în construcţii, lucrător în tâmplărie, lucrător în alimentaţie, patiser, cioplitor în piatră şi marmură, agent dezinsecţie/deratizare până la mecanic vulcanizator. Aceste cursuri sunt susţinute de 23 de lectori, 11 pentru partea teoretică, iar 12 pentru cea practică", a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bârcea Mare, inspectorul Florin Berar.

Dintre cele 770 de persoane incluse în acest proiect, 550 îşi ispăşesc pedepsele privative de libertate în Penitenciarul Bârcea Mare, iar 220 în celelalte două, din Bistriţa-Năsăud şi Mehedinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici