Peste patru milioane de lei prejudiciu în mai multe dosare de decontări fictive de servicii medicale

Poliţiştii au făcut, în ultimele patru luni, cercetări în 50 de dosare penale privind decontări de servicii şi dispozitive medicale de la casele de asigurări de sănătate, prejudiciul depăşind patru milioane de lei.

117 afișări
Imaginea articolului Peste patru milioane de lei prejudiciu în mai multe dosare de decontări fictive de servicii medicale

Peste patru milioane de lei prejudiciu în mai multe dosare de decontări fictive de servicii medicale

Potrivit Poliţiei, în perioada martie-iunie, Poliţia Română, prin Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi unităţile teritoriale de investigare a criminalităţii economice, a acţionat, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise cu ocazia decontării de servicii şi dispozitive medicale de la casele de asigurări de sănătate.

Activităţile desfăşurate au urmărit protejarea pacienţilor care au reală nevoie de asigurarea de servicii medicale de îngrijiri la domiciliu şi dispozitive medicale, precum şi menţinerea unui mediu de afaceri concurenţial, prin asigurarea unui tratament egal şi nediscriminatoriu pentru toţi operatorii economici.

În această perioadă, poliţiştii au efectuat investigaţii în 50 de dosare penale, în care sunt cercetate 74 de persoane. Dintre acestea, faţă de 36 au fost dispuse măsuri preventive, respectiv 4 au fost arestate preventiv, 21 plasate sub controlul judiciar şi 11 reţinute.

Prejudiciul stabilit pe parcursul cercetărilor este de 4.094.868 lei, fiind aplicate măsuri asigurătorii în valoare de 2.482.141 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici