Pistă de biciclete lungă de doi kilometri, construită din fonduri europene într-o comună din Alba: "Prin finalizarea acestui proiect, Ciugudul devine prima comună din România care are pistă pentru biciclişti"

O pistă de biciclete cu o lungime de doi kilometri a fost finalizată în comuna Ciugud din judeţul Alba, printr-un proiect european în valoare de peste 500.000 de lei.

775 afișări
Imaginea articolului Pistă de biciclete lungă de doi kilometri, construită din fonduri europene într-o comună din Alba: "Prin finalizarea acestui proiect, Ciugudul devine prima comună din România care are pistă pentru biciclişti"

Pistă de biciclete lungă de doi kilometri, construită din fonduri europene într-o comună din Alba (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că administraţia locală a finalizat în această lună lucrările de amenajare a unei piste de biciclete cu o lungime de doi kilometri care străbate comuna.

"Prin finalizarea acestui proiect, Ciugudul devine prima comună din România care are pistă pentru biciclişti, lucru cu care nu se pot lăuda deocamdată multe oraşe sau municipii", a spus Gheorghe Damian.

El a precizat că pista de biciclete "este trasată clar, cromatic şi fizic, aşa cum este normal, delimitată de spaţiul carosabil".

Potrivit edilului, pista a fost amenajată printr-un proiect finanţat cu fonduri europene în valoare de peste 500.000 de lei.

Comuna Ciugud se află la aproximativ 10 kilometri din Alba Iulia şi este una din puţinele localităţi din Alba în care a crescut numărul de locuitori. Localitatea s-a dezvoltat imobiliar în ultimii ani datorită apropierii de Alba Iulia, preţul terenurilor fiind mult mai mic decât în municipiu.

Printre proiectele inedite iniţiate în ultimii ani de administraţia locală din Ciugud se numără şi asfaltarea mai multor drumuri de câmp care fac legătura între diferite zone agricole.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici