Plângere împotriva şefului IPJ Argeş şi a unor subordonaţi ai acestuia. De ce sunt acuzaţi aceştia

Un bărbat din comuna argeşeană Leordeni a depus plângere împotriva şefului Poliţiei judeţene Argeş şi a unor subordonaţi ai acestuia, pentru trafic de influenţă şi favorizarea infractorului, acuzându-i că l-au obligat să repare un autovehicul al unui procuror, fără să fie plătit.

1315 afișări
Imaginea articolului Plângere împotriva şefului IPJ Argeş şi a unor subordonaţi ai acestuia. De ce sunt acuzaţi aceştia

Plângere împotriva şefului IPJ Argeş şi a unor subordonaţi ai acestuia. De ce sunt acuzaţi aceştia (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit lui Cosmin Udrea, neînţelegerea legată de reparaţia unei maşini a provocat un conflict cu implicaţii până la vârful Inspectoratului de Poliţie din Argeş, în scandal fiind implicat şi un procuror din Giurgiu.

"Am refuzat şi din acel moment m-am trezit cu poliţiştii din Argeş la uşa mea, care mi-au spus că nu am cea mai bună atitudine. Practic mă terorizează şi m-au obligat să repar microbuzul, fără să mă plătească. Am depus şi o plângere care a ajuns la DNA. Eu sunt mecanic, dar nu am firmă, am doar un magazin de piese auto", a declarat Cosmin Udrea.

Reclamantul spune că, înainte de sărbatori, un client i-ar fi cerut să repare gratis un autovehicul care i-ar aparţine unui magistrat, dar a refuzat şi în scurt timp s-a trezit cu poliţiştii în control, care i-ar fi sugerat că "o să dea de necaz".

Argeşeanul susţine că a lucrat la un service auto din Piteşti, unde l-a cunoscut pe un bărbat învinuit într-un dosar de trafic de persoane, care venea cu maşini la reparat, operaţiuni pentru care şefii atelierului nu îi cereau bani, deoarece bărbatul s-ar fi lăudat că ar fi în relaţii bune cu un procuror din Giurgiu care îl anchetase, cu care se împrietenise şi ar fi petrecut împreună cu el o vacanţă în străinătate.

Între timp, Cosmin Udrea şi-a dat demisia de la service, însă, înainte de sărbători, bărbatul respectiv l-ar fi căutat acasă, unde i-ar fi adus maşina pe care i-a cerut să o repare gratis, motivând că ar fi a procurorului din Giurgiu.

Pentru a avea o dovadă asupra celor întâmplate, bărbatul spune că l-a înregistrat pe un poliţist care i-a relatat despre intervenţia abuzivă a oamenilor legii.

"E prietenie cu un procuror sau judecător, e prietenia lor. I-a şi spus ce să vă reclame: evaziune fiscală, lipsa autorizaţiei de funcţionare", spune omul legii pe înregistrarea audio.

Avocata bărbatului, Ingrid Alexandrescu, îi acuză pe şefii Poliţiei argeşene care au dispus ca subordonaţii să exercite presiuni asupra clientului său, operaţiunea desfăşurându-se, probabil, după intervenţia procurorului.

"Este vorba de comisarul şef Dumitru Nicolae, şeful IPJ Argeş, de şeful de la ordine publică din IPJ Argeş, de şefii de Poliţie de la Leordeni, Căteasca şi am înţeles că el şi şeful de la Topoloveni. Au fost trimişi poliţişti la clientul meu pentru a-l determina să repare maşina, altfel va fi cercetat pentru evaziune fiscală, exercitarea unei profesii fără autorizaţie. S-au făcut intervenţii la nivel înalt, la IPJ Argeş, maşina trebuia reparată pe cheltuiala clientului meu, dar el nu are service, are un magazin de piese auto. Voiau să repare maşina gratis ca după aceea să-i întocmească dosar că repară ilegal. Am sesizat Ministerul de Interne, iar instituţia a dispus o verificare, astfel că va ajunge la Piteşti şi corpul de control, iar la verificare vreau să particip şi eu", a declarat avocata Ingrid Alexandrescu, într-o conferinţă de presă, susţinută joi la Piteşti.

Argeşeanul a depus o plângere penală pentru trafic de influenţă şi favorizarea infractorului pe numele mai multor şefi de Poliţie din judeţul Argeş.

"La data de 18 ianuarie, cetăţeanul a depus o plângere penală la Secţia de Poliţie Rurală Leordeni, în care sesizează aspecte de corupţie şi de abuz în serviciu ale unor poliţişti din secţie şi faţă de comportamentul necorespunzător al unora dintre aceştia", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, agent Mădălina Bălănescu.

Bălănescu a mai precizat că plângerea a fost înaintată Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar lucrătorii Biroului de Control Intern din cadrul IPJ Argeş au început o verificare în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici