Plumb: Nouă clase de salarizare suprapuse după creşterea salariului minim; remediem până în octombrie

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat joi, la Braşov, că nouă clase diferite de salarizare au ajuns să se suprapună după majorarea salariului minim pe economie, însă aceste probleme vor fi soluţionate până la 1 octombrie, fiind deja constituit un grup de lucru cu experţi din trei ministere.

295 afișări
Imaginea articolului Plumb: Nouă clase de salarizare suprapuse după creşterea salariului minim; remediem până în octombrie

Rovana Plumb (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, a precizat că problemele apărute în sistemul de salarizare a bugetarilor, după ce salariul minim pe economie a fost majorat, vor fi remediate până la începutul lunii octombrie, "astfel încât să se poată asigura o normalitate în sistemul de salarizare", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Muncii a precizat, într-o conferinţă de presă, că în cursul zilei de joi s-a format un grup de lucru cu experţi din Ministerul Muncii, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice care să soluţioneze problemele apărute în sistemul de salarizare al bugetarilor ca urmare a creşterii salariului minim pe economie, respectiv să modifice coeficientul de ierarhizare.

"Mă refer la acele clase de salarizare suprapuse, sunt nouă, ca urmare a măsurilor luate de Guvern de creştere a salariului minim şi de care beneficiază un milion de cetăţeni, dintre care 274.000 sunt bugetari. Pentru a putea exista o diferenţiere între diferitele pregătiri şi diferitele categorii de locuri de muncă, se lucrează pentru modificarea într-un mod cât se poate de corect a coeficientului de ierarhizare, astfel încât să se poată asigura o normalitate în sistemul de salarizare", a spus Rovana Plumb.

Salariul minim pe economie a fost majorat începând cu 1 iulie de la 850 de lei la 900 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici