Poliţist de la IPJ Bihor, reţinut pentru că ar fi cerut 1.000 de euro de la doi inculpaţi. Ofiţerul a lucrat la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate din Oradea până anul trecut

Comisarul Florian Rob, de la IPJ Bihor, a fost reţinut de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut de la doi inculpaţi 1.000 de euro, spunându-le că va interveni la magistraţii care judecau recursurile lor să le dea pedepse mai blânde faţă de cele primite la instanţa de fond. Poliţistul a fost încadrat ca agent în 1995, devenind ofiţer în 2002, iar până anul trecut a activat la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea.

421 afișări
Imaginea articolului Poliţist de la IPJ Bihor, reţinut pentru că ar fi cerut 1.000 de euro de la doi inculpaţi. Ofiţerul a lucrat la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate din Oradea până anul trecut

Poliţist de la IPJ Bihor, reţinut pentru că ar fi cerut 1.000 de euro de la doi inculpaţi (Imagine: Shutterstock)

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, miercuri, într-un comunicat de presă, că procurorii Serviciul teritorial Oradea fac acte de urmărire penală în cazul lui Florian Rob, comisar de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, pentru trafic de influenţă.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în iarna anului 2011 (sfârşitul anului 2011 - începutul lui 2012), Florian Rob a pretins de la două persoane denunţătoare suma de 1.000 euro şi alte foloase nepatrimoniale pentru o altă persoană.

"În schimb, acesta a lăsat să se înţeleagă că îşi va exercita influenţa asupra judecătorilor ce compuneau completul învestit cu judecarea recursului într-o cauză penală în care cele două persoane erau inculpate, astfel încât să pronunţe o hotărâre cu pedepse mai blânde faţă de cele ce fuseseră aplicate de instanţa de fond", au notat procurorii în documentul citat.

Procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile lui Florian Rob şi au dispus, miercuri, reţinerea acestuia pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Surse judicare declarau anterior, pentru MEDIAFAX, că Florian Rob, şeful Secţiei 9 Poliţie Rurală Ciumeghiu, este suspectat că a pretins de la doi hoţi 1.000 de euro, susţinând că face acest lucru în numele unor judecători ai Curţii de Apel Oradea care urmau să le soluţioneze favorabil procesul.

Potrivit surselor citate, poliţistul ar fi cerut 1.000 de euro pretinzând că această sumă ar fi urmat să fie împărţită la doi dintre cei trei judecători ai completului care judeca procesul.

Florian Rob a fost încadrat ca agent în 1995, devenind ofiţer în 2002, iar până anul trecut a activat la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a declarat miercuri că Florian Rob, ofiţerul reţinut pentru suspiciuni de corupţie, după ce ar fi pretins bani în numele unor judecători ai Curţii de Apel Oradea, a fost încadrat ca agent în 1995 şi a avansat în Corpul ofiţerilor în 2002.

"Ofiţerul a lucrat la Poliţia municipiului Oradea, întâi la Biroul de Ordine Publică, iar apoi la Biroul de Investigaţii Criminale", a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit sursei citate, în 2008 Florian Rob s-a transferat la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, unde a rămas până anul trecut.

Din 2012, ofiţerul este şef secţie de Poliţie Rurală.

Şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, nu a dorit să comenteze referitor la acuzaţiile aduse poliţistului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici