Poliţista din Olt care şi-a acuzat şeful de viol şi l-a înjunghiat, condamnată definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

Melania Renghea, poliţista din Olt care şi-a acuzat şeful de viol şi mai apoi l-a înjunghiat în zona abdominală, a fost condamnată, joi, la cinci ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat, sentinţa Curţii de Apel Craiova fiind definitivă.

4898 afișări
Imaginea articolului Poliţista din Olt care şi-a acuzat şeful de viol şi l-a înjunghiat, condamnată definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

Poliţista din Olt care şi-a acuzat şeful de viol şi l-a înjunghiat, condamnată definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

Magistraţii craioveni au dispus agravarea pedepsei după ce, în noiembrie 2015, Renghea fusese condamnată de Tribunalul Olt la trei ani de închisoare, tot cu executare. Judecătorii au menţinut celelalte dispoziţii ale sentinţei tribunalului, Renghea fiind obligată să-i plătească fostului său şef 5.000 de lei daune materiale şi 20.000 daune morale.

Potrivit rechizitoriului administrat de procurori, Renghea l-a înjunghiat pe comisarul Gheorghe Barbu, fostul său şef, în zona abdominală cu un cuţit de bucătărie pe care îl avea în autoturism, încercând să-i aplice şi o a doua lovitură în aceeaşi zonă. A doua lovitură a fost deviată, însă, în genunchiul stâng, în tentativa de apărare a bărbatului. Evenimentul s-a petrecut în seara zilei de 26 decembrie 2012, poliţista susţinând, ulterior, că a fost violată, în mai multe rânduri, de comisarul Barbu, bărbatul încercând acelaşi lucru şi atunci.

În plus, Melania Renghea a susţinut că a fost plasată de fostul său şef, ca favor sexual, mai multor şefi ai IPJ şi din Parchetul de pe lângă Judecătoria Balş.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, cei care au investigat acuzaţiile poliţistei, au constatat că aceste fapte nu există.

La data incidentului, Melania Renghea avea un copil, fiind însărcinată cu încă unul. Între timp, pe durata procesului, femeia a mai rămas o dată însărcinată, în prezent fiind mama a trei copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici