Poliţistul din Târgu Jiu, acuzat de furt în Germania, a fost eliberat. Decizia este definitivă

Agentul din cadrul Poliţiei Târgu Jiu, în cazul căruia a fost emis un mandat european de arestare privind un dosar de furt în Germania, a fost eliberat, marţi, de magistraţii de la ÎCCJ, după ce a contestat măsura de arestare provizorie. Decizia este definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1305 afișări
Imaginea articolului Poliţistul din Târgu Jiu, acuzat de furt în Germania, a fost eliberat. Decizia este definitivă

Poliţistul din Gorj, acuzat de furt în Germania, a fost eliberat. Decizia este definitivă

Poliţistul acuzat de furt în Germania a contestat arestarea provizorie pentru 15 zile, dispusă în 11 ianuarie de Curtea de Apel Craiova, acţiunea fiind admisă, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a decis să fie pus în libertate.

Instanţa supremă a hotărât ca agentul de poliţie să rămână sub control judiciar.

„Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind arestarea provizorie în vederea predării, către autorităţile din Germania, a persoanei solicitate. Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 21 ianuarie până la 19 februarie, inclusiv. (...) Dispune punerea de îndată în libertate a persoanei solicitate", a stabilit instanţa supremă.

Bărbatul este obligat să respecte mai multe măsuri, între care şi aceea de a nu părăsi teritoriul României, fără acordul instanţei.

Avocatul agentului de poliţie susţine că clientul său este nevinovat, printre dovezile prezentate fiind şi faptul că poliţistul nu ar fi plecat din România din 2015. Acesta ar fi ajuns în atenţia autorităţilor din Germania după ce ar fi vândut o maşină unei persoane care ar fi abandonat autoturismul în locul din care ar fi fost furate scule din containere din Germania. Marfa ar fi fost găsită în autoturism.

„A fost admisă contestaţia. Este la ora aceasta deja liber. S-a trimis dosarul de la Parchetul Curţii de Apel Craiova cu mandatul netradus. În sfârşit şi-au dat seama că este vorba despre o eroare judiciară, un complet de judecată echilibrat, care face aplicarea dispoziţiilor legale. Nu se puteau da cele 15 zile în condiţiile în care nu ai niciun indiciu că acel om a săvârşit fapta. Este o soluţie legală, corectă. În sfârşit, în România, Înalta Curte pronunţă şi hotărâri care sunt în concordanţă cu legea. Acum va trebui să vedem mandatul tradus", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mioara Văduva, avocatul agentului de poliţie din Târgu-Jiu.

Aceasta spune că, în perioada 2009-2011, bărbatul a lucrat în Germania, însă din 2015 nu a mai plecat din România. Faptele de care este acuzat ar fi fost făcute în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2018. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au cerut instanţei să se pronunţe cu privire la punerea în executare a mandatului european de arestare emis de autorităţile din Germania pe numele agentului, cauza fiind amânată pentru 23 ianuarie, până la traducerea documentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici