Pompierii din Suceava au găsit deficienţe în mai multe cluburi, dar nu există cazuri de suspendare

Pompierii suceveni au verificat în ultimele două zile 19 cluburi din judeţ, fiind constatate abateri privind lipsa stingătoarelor la incendiu sau instalaţii electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, dar nici o situaţie nu a fost atât de gravă încât să impună suspendarea activităţii.

95 afișări
Imaginea articolului Pompierii din Suceava au găsit deficienţe în mai multe cluburi, dar nu există cazuri de suspendare

Pompierii din Suceava au găsit deficienţe în mai multe cluburi, dar nu există cazuri de suspendare

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari suceveni alături de reprezentanţi ai structurilor MAI, constituiţi în echipe mixte, au derulat controale şi verificări la imobilele în care se desfăşoară activităţi cu public numeros din judeţ, iar din totalul de 35 de obiective planificate pentru control, pentru 16 nu a fost posibilă verificarea, din cauza lipsei activităţii, acestea fiind închise publicului, relatează corespondentul MEDIAFAX.

În urma verificărilor la celelate 19 obiective, s-au aplicat zece amenzi contravenţionale, în cuantum total de 15.000 de lei, iar printre neregulile constatate, s-au înregistrat lipsa stingătoarelor de incendiu, lipsa sistemelor de avertizare acustice şi instalaţii electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, arată ISU Suceava.

„Pe parcursul controalelor executate nu a fost depistat niciun caz de încălcare gravă a cerinţei de securitate la incendiu, situaţie care să genereze aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor la operatorii economici, conform prevederilor legale în vigoare”, subliniază sursa citată.

Totodată, concomitent cu acţiunile de control, pompierii au efectuat 25 de acţiuni de recunoaştere în zonele de dispunere a obiectivelor, pentru a stabili modul de intervenţie în cazul izbucnirii unui eventual incendiu fiind urmărită modul în care se poate asigura alimentarea cu apă, precum şi funcţionalitatea căilor de acces şi evacuare, atât pentu utilizatori, cât şi pentru forţele de intervenţie şi autospecialele de lucru cu apă şi spumă, menţionează sursa citată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici