Ponta: ANSVSA să ia măsuri radicale şi să comunice adevărul atunci când apar probleme

Autoritatea Natională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) trebuie să ia măsuri radicale şi să comunice publicului adevărul atunci când apar probleme, ca şi până acum, afirmă premierul Victor Ponta, arătând că de activitatea acestei instituţii depinde industria agro-alimentară

451 afișări
Imaginea articolului Ponta: ANSVSA să ia măsuri radicale şi să comunice adevărul atunci când apar probleme

Ponta: ANSVSA să ia măsuri radicale şi să comunice adevărul atunci când apar probleme (Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

"Cea mai mare greşeală e să ascunzi când ai o problemă. Singura soluţie bună este să iei măsuri radicale, să spui adevărul, să comunici, pentru că încrederea se pierde foarte uşor şi se recâştigă foarte greu. Din acest punct de vedere, strategia de acţiune şi de comunicare a ANSVSA cred că a fost corectă şi în continuare vă cer să faceţi acelaşi lucru, să verificaţi, indiferent cât de mică pare să fie la început criza, să luaţi măsuri cât se poate de radicale şi să comunicaţi beneficiarilor, adică publicului larg, adevărul şi tot ceea ce este de spus, şi în sens pozitiv, şi în sens negativ", a transmis Ponta, prezent la aniversarea a 10 ani de activitate a Autorităţii.

Premierul a amintit că Guvernul, Ministerul Agriculturii şi ANSVSA au trecut împreună, în ultimii ani, prin mai multe crize, dar a subliniat fapul că "acolo unde există alimente, unde există producţie, este imposibil să nu ai şi situaţii de criză".

În opinia sa, a fost foarte bine că s-a pornit de la principiul informării corecte a opiniei publice atunci când au apărut probleme în domeniul sanitar-veterinar şi al siguranţei alimentare.

"Imediat ce apare o criză, un pericol, un semn de neîncredere, toţi producătorii români sunt afectaţi în egală măsură, pieţe importante se închid într-o zi şi se redeschid după foarte mulţi ani şi foarte multe eforturi, se pierd locuri de muncă şi investiţii, aşa încât, de activitatea ANSVSA depinde practic în mod direct şi zi de zi o ramură importantă a economiei româneşti", a arătat prim-ministrul.

El şi-a amintit că, în 2004, făcea parte din Guvernul care a decis înfiinţarea ANSVSA, punctând totodată că la acel moment "era şi un ministru la Agricultură foarte bun", cu referire la Ilie Sârbu, tatăl soţiei sale.

Discursul premierului a fost precedat de cel al preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, care, în contextul prezentării activităţii instituţiei, a prezentat şi un citat al lui Louis Pasteur: "Medicul uman salvează omul, medicul veterinar salvează omenirea". Acest fapt i-a oferit un prilej lui Ponta să glumească la începutul discursului său : "Mulţumesc pentru invitaţia de a participa de la acest eveniment. Nu în fiecare zi ai ocazia să te întâlneşti cu cei care salvează omenirea. Dicolo de acest lucru, însă, chiar vă mulţumesc pentru activitatea de zi cu zi. Cred că ANSVSA este una din armatele importante ale ţării, la fel la nivel european, pentru că cei pe care trebuie să-i protejaţi sunt toţi locuitorii acestei ţări şi ai acestui continuat".

La finalul participării sale, prim-ministrul şi-a cerut scuze că trebuie să plece şi a spus, în glumă, că, ştiind "România salvată", el se duce să se ocupe şi de alte lucruri.

Preşedintele ANSVSA i-a oferit lui Ponta o diplomă de onoare, dar premierul i-a cerut permisiunea să o transmită ministrului Agriculturii din 2004, Ilie Sârbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici