Ponta, în SUA: Sper ca reforma sănătăţii,"Ponta-care",să fie mai puţin controversată ca "Obama-care"

Premierul Victor Ponta a anunţat, în SUA, că intenţionează să adopte modificările în domeniul sănătăţii până la sfârşitul acestui an şi că speră ca noul sistem, pe care l-a denumit "Ponta-care", să fie mai puţin controversat decât planul de reformă în domeniu lansat de preşedintele SUA, "Obama-care".

417 afișări
Imaginea articolului Ponta, în SUA: Sper ca reforma sănătăţii,"Ponta-care",să fie mai puţin controversată ca "Obama-care"

Ponta, în SUA: Sper ca reforma sănătăţii,"Ponta-care",să fie mai puţin controversată ca "Obama-care"

Premierul a abordat acest subiect la un forum economic organizat la Washington, unde se află în vizită oficială, după ce un om de afaceri s-a interesat de modul în care va fi finanţat sistemul de sănătate anul viitor.

"Sistemul de sănătate este un ţel. Sper că <<Ponta-care>> (în engleză "îngrijire, preocupare"-n.r.), pe care intenţionez să-l adopt până la sfârşitul anului, să fie mai puţin controversat decât este în SUA", a spus Ponta, zâmbind.

El a susţinut că este preocupat să asigure un pachet de servicii medicale de bază pentru toţi cetăţenii până când sistemul privat de asigurări de sănătate va deveni din ce în ce mai mult o alternativă la cel public.

"Obama-care" este titulatura sub care este cunoscut planul de reformă a sănătăţii adoptat în urmă cu trei ani de către administraţia Barack Obama şi din care o serie de prevederi importante sunt aplicate începînd cu această toamnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici