Ponta: Organizarea FOTE a fost foarte scumpă, după ce pleacă oaspeţii verificăm cât trebuia să coste

Organizarea în România a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) a fost foarte scumpă, iar Guvernul va verifica, după ce oaspeţii vor pleca, dacă manifestarea trebuia să coste atât de mult, a declarat premierul Victor Ponta.

678 afișări
Imaginea articolului Ponta: Organizarea FOTE a fost foarte scumpă, după ce pleacă oaspeţii verificăm cât trebuia să coste

Ponta: Organizarea FOTE a fost foarte scumpă, după ce pleacă oaspeţii verificăm cât trebuia să coste (Imagine: Ovidiu Micsik - MediafaxFoto)

"A fost foarte scump. După ce pleacă oaspeţii, vedem dacă trebuia să coste atât de mult", a spus Ponta la Dolce Sport.

El a arătat însă că Festivalul este un lucru bun pentru Braşov şi România.

Festivitatea de deschidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European a fost organizată duminică seară, la eveniment asistând şi fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea.

Premierul Victor Ponta, prezent la festivitate, a declarat deschisă ediţia de iarnă a FOTE.

Elena Udrea a declarat, înainte de începerea ceremoniei, că organizarea acestui festival demonstrează că s-au meritat trei ani de critici pe care i-a primit.

Duminică, preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, la plecarea dintr-un hipermarket din Capitală, de ce nu a mai mers la deschiderea FOTE, el răspunzând că acolo ar trebui să fie cei care au fost cei mai înjuraţi pentru că au făcut infrastructura de iarnă a acestui festival.

Întrebat dacă se referă la Elena Udrea, Băsescu a răspuns: "Vă aduceţi aminte cine a fost înjurat pentru pârtii de schi, pentru patinoare? Ce să caut eu, care nu am primit nicio înjurătură pentru infrastructura de iarnă a acestui festival".

În urmă cu o lună, Elena Udrea declarat că pentru ministrul pentru IMM şi Turism, Maria Grapini, ar fi o performanţă dacă ar termina proiectele începute de ea, replica venind după ce Grapini a declarat că zeci de milioane de euro au fost cheltuiţi în turism fără efecte vizibile.

Ea a arătat că a alocat peste 200 milioane de lei investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii turistice şi sportive în staţiunile şi localităţi turistice necesare organizării pe Valea Prahovei a Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Festivalul Olimpic al Tineretului European, ajuns la cea de-a 11-a ediţie, se desfăşoară în Braşov, Râşnov, Predeal, Cheile Grădiştei - Fundata, în perioada 17 - 22 februarie. La cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret organizat în România participă 900 de sportivi şi 600 de membri ai delegaţiilor, din 45 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici