Ponta: Poliţia rămâne la Interne. Ambulanţele vor avea dispecerate comune cu SMURD

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că Poliţia şi structurile de ordine publică nu vor face obiectul descentralizării, urmând a fi tratate separat de actul normativ pe care Guvernul îşi va angaja răspunderea, şi că ambulanţele vor avea dispecerate comune cu SMURD.

604 afișări
Imaginea articolului Ponta: Poliţia rămâne la Interne. Ambulanţele vor avea dispecerate comune cu SMURD

Ponta: Poliţia rămâne la Interne. Ambulanţele vor avea dispecerate comune cu SMURD (Imagine: Mediafax Foto)

"S-a ajuns la idee în care lucrurile care ţin de ordinea publică şi Poliţia vor fi tratate separat de Legea descentralizării.Vrem o analiză exactă, să creştem puterile şi atribuţiile Poliţiei locale, să facem o mai bună coordonare între cei care reprezintă Poliţia naţională şi Poliţia locală. Ea nu va fi inclusă în această reformă", a spus Ponta.

În ceea ce priveşte descentralizarea serviciilor de ambulanţă, Ponta a spus că va exista un concept integrat de dispecerate comune cu SMURD.

"Nu vor fuziona. Se pune problema de interconectare, când suni la 112, ce e mai apropiat, ambulanţa sau SMURD, să vină să te salveze. Dispeceratul comun funcţionează deja în multe regiuni, trebuie extins. Va continua procesul de integrare", a spus Ponta.

În ceea ce priveşte cinematografele, Ponta a precizat că este necesar să se păstreze câteva dintre acestea la nivel naţional în care să ruleze filme româneşti, aici dând exemplul cinematografului Patria din Bucureşti.

"Restul cinematrografelor trec în patrimoniul primăriilor, cu obligaţia de a se păstra obiectul de activitate", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici