Ponta: Procurorii ar trebui să evite situaţii ridicole, precum anchetarea manechinelor lui Mazăre

Premierul Victor Ponta a făcut, joi, un apel la procurori să evite situaţiile ridicole, el dând exemplu în acest sens anchetarea manechinelor lui Radu Mazăre care au votat la referendum în costume de baie, premierul subliniind faptul că "bunul gust şi prostul gust" nu sunt consemnate în Codul Penal.

731 afișări
Imaginea articolului Ponta: Procurorii ar trebui să evite situaţii ridicole, precum anchetarea manechinelor lui Mazăre

Ponta: Procurorii ar trebui să evite situaţii ridicole, precum anchetarea manechinelor lui Mazăre (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Vreau să spun un lucru şi nu-l spun ca ministru interimar al Justiţiei, îl spun ca fost procuror. Mă aştept şi fac un apel la foştii mei colegi să evite pe cât posibil situaţiile ridicole. Nu mi s-a părut deloc amuzant, deşi probabil că este, să văd că sunt anchetate manechinele domnului Mazăre. Cred că procurorii din această ţară trebuie să prindă criminali, trebuie să prindă violatori, trebuie să ancheteze oameni corupţi, trebuie să ancheteze tâlhari, (pe-n.r.) manechinele lui Mazăre nu e nevoie să le ancheteze procurorii", a spus premierul, aflat la Ministerul Justiţiei.

Ponta a reiterat faptul că apelul său trebuie să fie perceput ca venind din partea unei persoane care iubeşte această profesie mai presus de orice.

"Fac acest apel ca fost procuror, ţin la meseria de fost procuror şi la prestigiul acestei meserii mai mult decât la orice altceva. Prestigiul de om politic e ceva mult mai confuz, dar când eşti procuror sau judecător ai un anumit statut. Te pui să le anchetezi pe fetele lui Mazăre? Cred că se întâmplă foarte infracţiuni pe litoral în acest moment, vorbesc de furturi, violuri, crime, care chiar trebuie anchetate şi trebuie traşi (autorii-n.r.) la răspundere penală. Aş vrea să văd că se păstrează cu adevărat prestigiul şi seriozitatea magistraţilor", a spus Ponta.

Premierul şi-a arătat convingerea că mesajul său va fi perceput în mod pozitiv şi de preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean.

"Lucrul ăsta sunt convins că va fi recepţionat în mod pozitiv şi nu se va mai considera domnul Zegrean ameninţat cumva într-un fel sau altul", a precizat primul-ministru, făcând aluzie la scrisoarea trimisă de preşedintele CCR Comisiei de la Veneţia.

Întrebat de presă dacă, atunci când vorbeşte de prestigiu, are în vedere faptul că unele persoane au mers la o consultare populară în chiloţi, Victor Ponta a spus că nu poate fi nimeni anchetat pentru aceasta.

"Bunul gust şi prostul gust nu sunt trecute în Codul Penal", a precizat premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici