Ponta: Tişe a propus să dăm tot la samsari, Ungureanu - să dăm 25 % la toţi, inclusiv la proprietari

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că senatorul PDL Alin Tişe a făcut un amendament la Legea despăgubirilor prin care cere să se dea tot la samsari, în timp ce senatorul M.R. Ungureanu a făcut un alt amendament, care prevede să se dea 25% la toţi, inclusiv la proprietari.

576 afișări
Imaginea articolului Ponta: Tişe a propus să dăm tot la samsari, Ungureanu - să dăm 25 % la toţi, inclusiv la proprietari

Ponta: Tişe a propus să dăm tot la samsari, Ungureanu - să dăm 25 % la toţi, inclusiv la proprietari (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu au fost amendamente de fond, cu excepţia amendamentului domnului senator Tişe de la PDL, care a făcut un amendament să le dăm la samsari tot, să nu le luăm 85%. Nu ştiu de ce, să-l întrebaţi, şi, cu excepţia domnului senator Ungureanu, care a spus la toată lumea să dăm 25% , inclusiv la proprietari. Mi s-au părut atât de greu de înţeles, ca să nu folosesc un alt termen. (...) Probabil avea ceva obligaţii domnul Tişe pe la vreun samsar, sau are el ceva drepturi cesionate", a spus Ponta.

El a arătat că toate celelalte amendamente depuse au fost legate de probleme concrete, multe fiind incluse în actul normativ. Unele amendamente fuseseră, de asemenea, deja prevăzute.

Ponta a spus că în perioada guvernării PDL s-au făcut cele mai multe fraude în domeniul restituirilor proprietăţii, arătând că democrat-liberalul Ioan Oltean ştie "cele mai multe amănunte".

"În perioada guvernării lor - şi cred că domnul Oltean de la Bistrţia cred că ştie cele mai multe amănunte - s-au comis cele mai mari fraude şi cele mai multe tunuri. Probabil că le e un pic jenă să discute cu mine despre cum au fost cu restituirile. Dacă vă uitaţi la cazuri toate sunt în 2009, 2010, 2011", a spus Ponta.

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul a anunţat că PDL va încerca să depună o moţiune de cenzură în legătură cu Legea despăgubirilor dacă toate partidele de opoziţie vor agrea acest lucru, menţionând că este vorba despre "o decizie în lucru".

Proiectul de lege privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea miercuri, stabileşte că foştii proprietari ai caselor naţionalizate care nu pot fi despăgubiţi în natură vor primi puncte în valoare nominală de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achiziţiona prin licitaţie alte imobile sau le vor preschimba în bani, dar după 2017, în limita a 14% pe an din suma punctelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici