Ponta: Toţi absolvenţii de şcoli militare sunt angajaţi "din prima zi"

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la Sibiu, că toţi absolvenţii de şcoli militare sunt angajaţi "din prima zi" şi că nu mai există probleme cu salarizarea, bugetul Ministerului Apărării urmând să fie suplimentat, la rectificare, cu 0,2 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

334 afișări
Imaginea articolului Ponta: Toţi absolvenţii de şcoli militare sunt angajaţi "din prima zi"

Victor Ponta (Imagine: Silvana Armat/ Mediafax Foto)

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, după ceremonia ridicării în grad de sublocotenent a absolvenţilor promoţiei 2014 de la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, că a ţinut să participe la acest eveniment pentru a le transmite tinerilor absolvenţi că "toţi sunt angajaţi din prima zi şi nu mai sunt probleme cu salarizarea, cu bugetul MApN".

Ponta a precizat că la nivel naţional sunt în acest an 1.400 de absolvenţi de şcoli militare, cu toţii având asigurat un loc de muncă.

Premierul a fost întrebat de jurnalişti dacă la rectificarea bugetară MApN va primi fonduri suplimentare.

"Există discuţii clare pentru creşterea cu 0,2 la sută pentru MApN, nu numai în acest an, ci şi în următorii trei ani. Obiectivul este de 2 la sută din PIB alocat cheltuielilor militare. Să nu uităm că în 2011 am pornit de la unu la sută, ceea ce era un nivel de subzistenţă", a declarat el.

Ponta a precizat că "idealul asumat de ţările NATO" este de 2,36 la sută din PIB, România tinzând spre alocarea a 2 la sută către Armată.

"Dacă ajungem la 2 la sută dintr-un PIB care a crescut în ultimii trei ani, putem spune că putem oferi condiţii militarilor români", a conchis el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici