Ponta: Toţi ştiam de greva CFR, aşa de spontană a fost. Aş vrea să nu se transforme totul în şantaj

Premierul Victor Ponta a transmis angajaţilor CFR că le înţelege problemele şi ştie că au salarii mici, dar i-a atenţionat că nu vrea ca greva declanşată miercuri dimineaţa să devină un obicei şi să se transforme "într-un şantaj", explicând că autorităţile depun mari eforturi pentru plata salariilor.

1127 afișări
Imaginea articolului Ponta: Toţi ştiam de greva CFR, aşa de spontană a fost. Aş vrea să nu se transforme totul în şantaj

Ponta: Toţi ştiam de greva CFR, aşa de spontană a fost. Aş vrea să nu se transforme totul în şantaj (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Cel mai important este de văzut cum a apărut criza şi cum o evităm pe viitor. Mă alătur scuzelor pentru pasagerii care au avut de suferit, îmi pare rău şi pentru angajaţii de la CFR Călători şi Infrastructură, în acelaşi timp însă aş vrea să ştie toţi că trăim în România şi că facem eforturi foarte mari ca să le plătim salariile celor de la CFR. O dată îi înţelegem, dacă întârzie salariile 24 ore şi uite facem grevă. Spontană, de o ştiam toţi de aseară, o ştia toată lumea, aşa de spontană a fost. Nu aş vrea să devină un obicei lucrul ăsta, înţeleg problemele şi mă pun în pielea celui care câştigă şi aşa un salariu destul de mic la CFR şi o întârziere contează, fie că este vorba de o zi, dar aş vrea să nu se transforme totul într-un şantaj", a spus Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

El a cerut ministrului Transporturilor să concluzioneze cât mai repede cine este de vină pentru redactarea târzie a hârtiilor aferente salariilor, dar şi pentru "problema de fond" şi a apreciat că este incorect ca, astfel, să fie afectaţi pasagerii care mergeau la muncă pentru a-şi câştiga de asemenea salariul.

Premierul a mai arătat că astfel de situaţii pot genera probleme şi mai mari pemtru finanţarea celor două companii feroviare.

Angajaţi de la CFR Călători şi CFR Infrastructură au oprit spontan lucrul, miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.00, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie, plăţile întârziind cu o zi. Greva s-a încheiat la ora 9.00, când trenurile care au staţionat aproximativ două ore în gări au fost puse în mişcare.

Ministrul a avut miercuri o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din CFR, la finalul căreia a reiterat că salariaţii îşi vor primi banii miercuri sau cel târziu joi.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că a aflat încă de marţi seara de greva "spontană" a angajaţilor CFR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici