Ponta: Voinea are sprijin politic în cazul arieratelor. Şeful CJ Constanţa poate să se supere

Ministrul Bugetului, Liviu Voinea, are sprijin politic pentru a cere preşedinţilor de consilii judeţene să achite arieratele, a declarat premierul Victor Ponta, care a atenţionat că el este singurul care poate cere schimbarea unui membru al cabinetului său, iar şeful CJ Constanţa poate să se supere.

938 afișări
Imaginea articolului Ponta: Voinea are sprijin politic în cazul arieratelor. Şeful CJ Constanţa poate să se supere

Ponta: Voinea are sprijin politic în cazul arieratelor. Şeful CJ Constanţa poate să se supere

Declaraţia a fost susţinută de premier după ce preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, a afirmat că circulara ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, către autorităţile locale de a-şi plăti cu prioritate arieratele reprezintă un abuz.

"Arieratele nu sunt ale autorităţilor locale către guvernul central. Autoritatea locală are datorii către prestatorii care au efectuat lucrări, nu trebuie să dea nimic Guvernului. Plata despre care vorbim sunt bani de la guvern către autorităţile locale. De aceea, ministrul Bugetului, care dă banii la autorităţile locale, e normal să spună "eu îţi dau, te rog frumos plăteşte arieratele". Guvernul Boc a tăiat cotele defalcate din TVA, acum, domnul Nicuşor Constantinescu spune să-i dăm înapoi ce i-a luat guvernul Boc", a declarat Ponta, la RTV.

El a amintit că plata arieratelor reprezintă şi o solicitare din partea Fondului Monetar Internaţional.

"Plata datoriilor reprezintă un obiectiv prioritar pentru FMI, pentru că avem foarte multe firme băgate în faliment şi care au conturile blocate pentru datorii. Ceea ce am schimbat - şi e foarte bine că am schimbat şi Liviu Voinea are tot sprijinul meu şi poate să se supere Nicuşor Constantinescu şi oricine - e că am spus aşa: plătim datoriile pentru acele proiecte care au fost prevăzute în buget. S-au efectuat însă miliarde de lucrări fără bază bugetară, deci ilegal, în felul următor: a fost ministrul sau ministra Dezvoltării în vizită şi a spus "daţi drumul şi faceţi canalizare că vă dăm noi banii cândva". Acum, acei bani trebuie să-i dăm noi. Vă dau un exemplu: o comună pe care a vizitat-o doamna Udrea în Argeş are arierate cât toaate comunele din judeţul Argeş", a adăugat prim-ministrul.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, consideră că circulara ministrului delegat pentru Buget, Liviu Voinea, către autorităţile locale de a-şi plăti cu prioritate arieratele reprezintă un abuz şi că doar consiliile judeţene şi locale decid destinaţia banilor proprii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici