Povestea unui student israelian la Arad, devenit medic: Sunt mândru, sunt dator

Yousef Amara este din Canna Galilei, Israel. El a urmat cursurile Facultăţii de Medicină a Universităţii Vasile Goldiş Arad, apoi s-a întors în ţara natală, unde lucrează ca specialist în chirurgie generală la un spital universitar din oraşul Afula. Spune că se simte „dator” celor care l-au educat.

2316 afișări
Imaginea articolului Povestea unui student israelian la Arad, devenit medic: Sunt mândru, sunt dator

Povestea unui student israelian la Arad, devenit medic: Sunt mândru, sunt dator

Doctorul Yousef Amara, din Canna Galilei, Israel, a fost student la UVVG Arad în perioada 2007-2013. În prezent este medic specialist în chirurgie generală la un spital universitar din oraşul Afula.

„Activitatea mea principală pe parcursul zilelor este în chirurgia minim invazivă avansată laparoscopică şi robotică, mai ales în domeniul chirurgiei oncologice, bariatrice şi metabolice. Nopţile la spital sunt cele mai interesante, fiind pline de traume majore şi operaţii complicate, unde chirurgul face minuni”, spune fostul student al Universităţii din Arad.

Şi-a ales specializarea în timpul facultăţii: „Totul a început în timpul studenţiei, stagiile de chirurgie generală, unde am avut şansa de a participa, mână la mână cu profesorii mei, la intervenţii chirurgicale. Atitudinea, respectul, certitudinea, manualitatea şi cel mai important, omenia şi modestia, toate le-am găsit într-un loc. În 2010, alături de alţi colegi, am ajuns într-un spital din Germania, în cadrul unui proiect unic, oferit studenţilor de UVVG, tot în domeniul chirurgie generală. Experienţele respective, atenţia profesorilor şi şansa egală, oferită de către universitate, au decis viitorul meu. Am visat că voi salva vieţi, şi acum chiar asta fac!”, a mai spus doctorul Yousef Amara, potrivit unui comunicat transmis vineri de UVVG Arad.

Yousef salvează vieţi şi în timpul liber. În toamna anului trecut a ajuns în atenţia opiniei publice, împreună cu alţi colegi medici salvând viaţa unui suporter la un meci, în Cluj-Napoca.

Despre experienţa din timpul studenţiei, care l-a marcat cel mai mult, Yousef îşi aminteşte cu drag un eveniment din anul al treilea de facultate.

„În anul 3, unul dintre profesori, care au avut un impact major asupra mea, a trecut pe lângă mine în hol, şi după câţiva paşi, s-a întors, m-a chemat şi m-a intrebat: ce ai invăţat ieri? Am răspuns ce am citit, s-a derulat o discuţie despre subiect, mi-a explicat frumos! Şi ulterior mi-a spus: un medic trebuie să înveţe în fiecare care zi câte ceva nou! Cine nu merge pe această cale, nu poate să ofere un tratament şi nu poate să ajungă la înălţime. Cuvinte care mi-au reglat ritmul de viaţă şi de învăţat şi au avut un efect major asupra a ceea ce fac azi. Conducerea universităţii a fost implicată activ, pe parcursul anilor, în a îmbunătăţi experienţa studenţilor străini. Eforturile au fost mari, vocea noastră a fost auzită tot timpul, problemele au fost adresate cu profesionalism maxim şi cerinţele noastre au primit mereu atenţie şi soluţie. Nu uit lupta Biroului pentru Studenţi Străini şi efortul doamnei Rector, în modificarea regulamentului privind acordarea burselor, astfel încât şi studenţii străini să poată primi burse de excelenţă”, povesteşte Yousef Amara, acum medic.

Viaţa de student la Arad i-a plăcut mult: „Nu pot să nu menţionez cât de mare a fost plăcerea de a trăi în frumoasa România şi în Arad, alături de colegi, prieteni şi oameni nemaipomeniţi. Iubesc România, îmi este dor de Arad, de zilele petrecute în facultate, zilele academice, evenimentele academice şi culturale. Îmi este dor colegii mei si prieteni! Pentru actualii studenţi, le spun ce mi s-a spus şi mie: trebuie să învăţaţi mult şi zilnic, şi să vă uitaţi spre cer, doar acolo este limita! UVVG Arad şi acest loc vă oferă tot ce vă este necesar pentru a ajunge unde vă doriţi. Oriunde merg în lume, la orice eveniment la care particip, numele universităţii mele este menţionat cu mândrie. Sunt mândru, sunt dator!”, a mai spus doctorul Yousef Amara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici