Precizările lui Sorin Cîmpeanu despre centrele de vaccinare din sălile de sport: Intersectarea fluxurilor, intolerabilă

  • Ministerul Educaţiei nu a eliberat niciun aviz conform pentru schimbarea temperară de destinaţie a spaţiilor
  • Cîmpeanu a precizat în privinţa centrelor de vaccinare organizate în sălile de sport ale şcolilor că nu este tolerabil să se intersecteze fluxurile.
197 afișări
Imaginea articolului Precizările lui Sorin Cîmpeanu despre centrele de vaccinare din sălile de sport: Intersectarea fluxurilor, intolerabilă

„Ministerul Educaţiei nu a eliberat niciun aviz conform pentru schimbarea temperară de destinaţie. Am luat în calcul emiterea unui ordin de ministru care să stabilească exigenţele pentru obţinerea avizului conform de schimbare de destinaţie, care sunt multe. Trebuie să demonstrezi că în acel spaţiu nu se mai derulează proces de învăţământ, trebuie să aduci o serie de acte de la Cartea funciară, foarte multe documente şi am spus că pentru a susţine procesul de vaccinare am putea să luăm în considerare schimbarea regulilor cu titlu de excepţie pe perioada stării de alertă şi cu destinaţia exclusivă de organizare a centrelor de vaccinare, însă cu avizul DSP-ului. Pentru acele centre de vaccinatre trebuie să asigure separarea fluxurilor în momentul în care şcoala va începe. Nu este deloc tolerabil să se intersecteze fluxurile de elevi cu fluxurile de persoane care vin pentru vaccinare. Este motivul pentru care Ministerul Educa'iei nu a dat niciun aviiz conform”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a precizat că dacă nu se „va da un aviz expres care să ne asigure că elevii nu sunt puşi în pericol în acele săli de sport nu se vor face orele de sport. Pierderea va fi la nivelul orelor de educaţie fizică, dacă nu se identifică alte variante”.

Ministerul Educaţiei a precizat că în timpul orelor de sport recomandarea specialiştilor este ca elevii să poate mască.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici