Predoiu: Poate că e timpul să ne gândim la o accentuare a autorităţii şefilor de instanţe şi Parchet

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, vineri, la Ploieşti, că poate că ar trebui gândită o accentuare a autorităţii şefilor de instanţe şi parchete şi întărirea puterilor prin lege", iar până la acel moment şefii instanţelor şi ai parchetelor trebuie să demonstreze implicare.

38 afișări

Prezent, vineri, la Ploieşti, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii Curţii de Apel Ploieşti, cu care a discutat despre noul Cod Civil, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat că "poate că e timpul să ne gândim la o accentuare a autorităţii şefilor de instanţe şi parchete".

Ministrul Justiţiei le-a mulţumit magistraţilor, grefierilor şi personalului auxiliar "pentru că se străduiesc să păstreze funcţional mecanismul justiţiei".

Predoiu a spus că, în ceea ce priveşte funcţionarea justiţiei, "sunt lucruri care se pot face acum, până la regândirea schemelor de personal", arătând că trebuie "mai multă coerenţă în soluţii, mai multă grijă pentru motivări, mai multă integritate”.

Ministrul Justiţiei a apreciat că preşedinţii de instanţă "trebuie să preia leadership-ul sistemului judiciar alături de CSM", în condiţiile în care şefii de instanţe, şefii de parchete, prim-grefierii "constituie prima şi cea mai importantă verigă a managementului sistemului judiciar".

"Şefii de instanţe şi cei ai parchetelor pot determina decisiv consolidarea disciplinei jurisdicţionale, păstrarea integrităţii în sistem şi îmbunătăţirea pregătirii profesionale. Poate că e timpul să ne gândim la o accentuare a autorităţii lor şi la întărirea puterilor prin lege, dar până atunci ei trebuie să demonstreze implicare, deschidere, cooperare şi responsabilitate", a spus Predoiu.

Ministrul Justiţiei a precizat că "obiectivul strategic" al ministerului îl constituie noile Coduri şi le-a cerut magistraţilor şi grefierilor "să probeze tărie de caracter şi spirit, în interesul comunităţii pe care sunt chemaţi să o judece drept şi prin aceasta să o servească".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici