Predoiu: Susţin o salarizare pentru magistraţi în acord cu statutul lor

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, în cadrul întâlnirii dintre primul-ministru şi membrii Consiliului Superior al Magistraturii, că susţine o salarizare pentru magistraţi în acord cu statutul lor şi că va pleda în Guvern şi Coaliţie pentru un acord politic pe această chestiune.

50 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Susţin o salarizare pentru magistraţi în acord cu statutul lor

Predoiu: Susţin o salarizare pentru magistraţi în acord cu statutul lor (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Primul-ministru, Emil Boc, şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, au participat marţi, la o discuţie cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii şi cu reprezentanţii Asociaţiilor profesionale ale magistraţilor.

În cadrul discuţiilor au fost abordate teme de actualitate pentru sistemul judiciar, printre care gradul mare de încărcare cu dosare, investiţiile sau Legea unică de salarizare.

"Susţin o salarizare pentru magistraţi în acord cu statutul lor. Formula agreată tehnic între Ministerul Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerul Finanţelor, CSM, ICCJ, Ministerul Public are şi suportul nostru şi voi pleda în Guvern şi Coaliţie pentru un acord politic pe această formulă", a spus Predoiu.

În opinia, demnitarului, ar fi dovada prioritizării justiţiei ca putere în stat şi domeniu strategic.

"În acelaşi timp, subliniez importanţa cheltuirii fondurilor alocate investiţiilor de către instanţe în termenele optime, fără întârzieri. În fine, subliniez importanţa respectării statutului magistraţilor nu numai de către Executiv şi Legislativ, ci şi de către magistraţi, indiferent de situaţie şi greutăţi. Dialogul de astăzi dintre Primul ministru şi CSM va ajuta la găsirea formulelor acceptabile pentru sistemul judiciar", a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu.

Emil Boc a fost invitat în urmă cu câteva luni, de către CSM la o întrevedere, premierul dând curs acesteia marţi, chiar de ziua de naştere a Floricăi Bejinaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici