Pregătiri de iarnă. Consiliul Judeţean Ilfov a început montarea a 10 kilometri de parazăpezi

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a mers în control în bazele de deszăpezire şi a cerut operatorilor să se asigure că au suficient material antiderapant, în judeţ fiind, în total, 69 de utilaje de deszăpezire.

161 afișări
Imaginea articolului Pregătiri de iarnă. Consiliul Judeţean Ilfov a început montarea a 10 kilometri de parazăpezi

Preşedintele CJ Ilfov a mers în control la bazele de deszăpezire

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a mers în control în bazele de deszăpezire şi le-a cerut operatorilor să suplimenteze cantităţile de sare şi nisip din stoc, pentru a nu rămâne fără material antiderapant la intervenţii, potrivit unui comunicat de presă.

„Operatorii din cele şase baze de deszăpezire (Saga Infrastructură şi AS Construct) s-au aprovizionat cu sare şi cu nisip şi au pregătit utilajele pentru intervenţii. În cele şase baze din judeţ sunt în total 69 de utilaje: autogradere, vole, încărcătoare frontale, autobasculante cu lamă şi sărăriţă, utilaje multifincţionale Unimog. Acestora li se adaugă şi utilajele Serviciului de Drumuri din subordinea CJ Ilfov: trei Unimog, două autobasculante cu lamă şi sărăriţă şi un încărcător frontal”, mai arată sursa citată.

Utilajele multifuncţionale şi autobasculantele au fost dotate cu GPS, pentru a putea fi localizate, iar fiecare bază de deszăpezire va avea un echipaj care va asigura non-stop asistenţă tehnică.

„Operatorii bazelor de deszăpezire estimează că pentru intervenţiile din această iarnă sunt necesare, în total, de 7.000 de tone de sare şi 12.000 de metri cubi de nisip. Pentru situaţii extreme, Consiliul Judeţean Ilfov pune la dispoziţia bazelor de deszăpezire 130 de tone de clorură de calciu, necesară atunci când temperaturile scad mai mult de -7 grade celsius”, mai transmit reprezentanţii CJ Ilfov.

Ca măsură preventivă, a început montarea a 10 kilometri de parazăpezi, pe drumurile judeţene, în zone cunoscute că favorizează acumularea ninsorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici