Premierul Mihai Tudose a semnat contract cu Lockheed Martin pentru transfer de tehnologie pentru avioanele F16

Premierul Mihai Tudose şi vicepreşedintele companiei Lockheed Martin, Jonathan Hoyle, au semnat, miercuri, un acord pentru transfer de tehnologie "la ce la mai înalte standarde" pentru avioanele F16, au precizat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

1000 afișări
Imaginea articolului Premierul Mihai Tudose a semnat contract cu Lockheed Martin pentru transfer de tehnologie pentru avioanele F16

Premierul a semnat contract cu Lockheed Martin pentru transfer de tehnologie pentru avioanele F16

Premierul Mihai Tudose l-a primit, miercuri, la Palatul Victoria, pe vicepreşedintele companiei Lockheed Martin, Jonathan Hoyle.

"De asemenea, există discuţii foarte avansate cu compania Lockheed Martin, pentru producţia de camioane, precum şi modernizarea Romaero", au mai precizat sursele citate.

Delegaţia Lockheed Martin, una din companiile semnificative specializate în cercetarea, dezvoltarea, producţia şi integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar s-a întâlnit marţi si cu miistrul Apărării Adrian Ţuţuianu căruia i-au prezentat "oportunităţile de cooperare industrială şi propuneri de colaborare cu industria naţională de apărare".

La întâlnirea de la Ministerul Apărării au participat şi " şefi ai structurilor militare implicate în procesul de achiziţie de tehnică militară", conform unui comunicat al ministerului.

"Reprezentanţii companiei americane au prezentat oportunităţile de cooperare industrială şi propuneri de colaborare cu industria naţională de apărare. Partea română a detaliat cele opt programe esenţiale de înzestrare ale Armatei României, dar şi alte intenţii privind dezvoltarea de noi tehnologii militare în România. Astfel de întâlniri vor continua în perioada următoare, conform calendarului de consultări cu actorii principali prezenţi pe piaţa mondială şi naţională a industriei de apărare", se mai spune în comunicatul Apărării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici